OGM, ilk kez katıldığı TEKNOFEST'te son teknoloji ürünlerini sergileyecek

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne ilk kez katılacak.

OGM, ilk kez katıldığı TEKNOFEST'te son teknoloji ürünlerini sergileyecek
OGM, ilk kez katıldığı TEKNOFEST'te son teknoloji ürünlerini sergileyecek
GİRİŞ 20.09.2021 15:13 GÜNCELLEME 20.09.2021 15:13

OGM'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 21-26 Eylül'de düzenlenecek olan TEKNOFEST'te ilk kez OGM de yer alacak.

Özellikle orman yangınlarının önlenmesi ve erken müdahale edilmesi konusunda yerli ve yabancı en güncel teknolojileri kullanan OGM, etkinlik alanında yer alacak standında TEKNOFEST ziyaretçilerini ağırlayacak.

Orman yangınları için kullanılan yerli üretim insansız hava aracı Bayraktar'ı sergileyecek olan OGM, ayrıca komuta helikopterleri (Bell-429), arazözler, su tankerleri, insansız kuleler, karar destek sistemi, araç takip sistemi (Arvento), Yangın-Cell gibi teknolojileri meraklılarıyla buluşturacak.

- İHA GÖRÜNTÜLERİ CANLI İZLETİLECEK

Festivale katılanlara İHA'lardan ve kule kameralarından gelen görüntülerin nasıl takip edildiği, araçların yangın mahalline nasıl sevk edildiği ve koordinasyonun nasıl sağlandığı canlı izletilecek.

OGM'nin gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerinin anlık takip edildiğini, raporlandığını ve denetlendiğini gösteren yerli yazılıma sahip Orman Bilgi Sistemi (ORBİS) de ana ekran ve mobil uygulamaları üzerinden sergilenecek.

Ayrıca bu yıl geliştirilen, depremlerin ormanlara etkilerini simüle eden "deprem simülasyonu" ve rüzgarların ormanlar üzerinde etkisini simüle eden "rüzgar simülasyonu" ilk defa görücüye çıkacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'