Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler düşecek mi, çıkacak mı?

Uzun süredir faizleri sabit seviyede tutan Merkez Bankasının dolardaki değişimi sonrası faiz indirimine gidip gitmeyeceği faiz kararını açıklamasının ardından belli olacak. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler düşecek mi, çıkacak mı?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler düşecek mi, çıkacak mı?
GİRİŞ 23.09.2021 09:39 GÜNCELLEME 23.09.2021 09:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Eylül ayı politika faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Küresel piyasalarda, Çinli Evergrande şirketinin risk algısını artırmasıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarına çevrildi. Fed'in bu akşamki kararında faiz oranlarını değiştirmesi beklenmezken, varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin takvimin daha da netleştirilebileceği tahmin ediliyor. 

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK toplantısı, 23 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek. Faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak.

Politika Faizi Yüzde 19 Sabit Tutulmuştu!

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun, politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tutmaya karar verdiği bildirildi.

Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizinin, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edileceği vurgulanan duyuruda, "Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin başlaması, döviz rezervlerinin artış eğilimine girmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır. Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edecektir." değerlendirmesi yapıldı.

Merkez Bankası Faiz Artırımı Yapacak mı?

AA Finans'ın 23 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.
Buna göre, 18 ekonomist politika faizinin yüzde 19'da sabit bırakılmasını beklerken, 2 ekonomist politika faizinin 100 baz puan düşürüleceğini tahmin ediyor.
Ağustos ayındaki PPK toplantısında politika faizi yüzde 19 seviyesinde sabit tutulmuştu.
Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre 50 baz puan artarak yüzde 18 oldu.

YORUMLAR 3
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    0 a çekin faizler. anamız ağladı ek hesap faizlerinden. 1,25 faiz 6 ayda 1,98 e fırladı
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse yüksek faiz astemez ancak bu kadar yüksek cari açık varken faiz'in düşürülmesi kurun yükselmesini engelleyemez, kur yükselirse enflasyon 18i çok aşar.
    Cevapla
  • karaburun 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizler Düşerse Ev Fiyatları artar Düşmezse Aynı Bence Aynı Kalsın ki millet Allah ve Pemgamber'ine Savaş açmasın. faiz bitsin artık toprak faiz ve zinadan sallandığını dernekte anlatmışlardı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor