Türkiye'yi Demirtaş ile tehdit eden Avrupa, iki yüzlülüğün kitabını "Puigdemont" ile yazdı

Haber7 yazarı ve Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı, Avrupa Konseyi'nin geçtiğimiz hafta Selahattin Demirtaş üzerinden Türkiye'yi hadsiz bir şekilde tehdit etmesine yönelik çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'yi Demirtaş ile tehdit eden Avrupa, iki yüzlülüğün kitabını "Puigdemont" ile yazdı
Türkiye'yi Demirtaş ile tehdit eden Avrupa, iki yüzlülüğün kitabını "Puigdemont" ile yazdı
GİRİŞ 25.09.2021 11:15 GÜNCELLEME 25.09.2021 11:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmasını denetlemekle yükümlü olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden geçtimiz 17 Eylül tarihinde Türkiye'ye, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili skandal bir uyarıda bulunmuştu.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Demirtaş'ın hak ihlaline uğradığı ve derhal salıverilmesi gerektiğine yönelik AİHM kararının Haziran'a kadar uygulanması gerektiğini belirterek Türkiye'yi tehdit etmişti.

Haber7 yazarı Taha Dağlı bu skandala ilişkin "Carles Puigdemont" ve "Barzani" örneklerini gündeme getirerek Avrupa'nın çifte standartını bir kez daha gözler önüne serdi.

Dağlı, "Barzani yapınca tebrik ediyorlar, Puigdemont yapınca, dövüp, tutukluyorlar. Demirtaş, teröre bulaşıyor, tutuklanıyor. “Çıkarın yoksa…” diyerek parmak sallıyorlar." ifadelerini kullandı.

İşte Taha Dağlı'nın "Avrupa iki yüzlülüğün kitabını Puigdemont ile yazdı" başlıklı o yazısı: 

Avrupa Konseyi geçen hafta bakanlar kurulu toplantısında Türkiye’yi tehdit edercesine bir karar aldı. “Demirtaş derhal serbest bırakılsın aksi takdirde Türkiye’ye karşı hukuki ihlal prosedürü başlatacağız” denildi.

Demirtaş cezaevinde. Yaptığı çağrılarla, teröristlerin gerçekleştirdiği bir katliamın fitilini yakmıştı. PKK terör örgütüne yönelik en azından sempatisini bilmeyen yok. Kaldı ki bir çok kez PKK ve uzantısı PYD’nin açık propagandasını yaptı. Abisi zaten PKK’nın kadrolu teröristi.

Avrupa Birliği, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, ne kadar kurum varsa yıllardır, Demirtaş’ın serbest bırakılmasını Türkiye’ye dayatmaya kalkıyor. Böyle bir güçleri olmasa da Türkiye’yi tehdit etme teşebbüsünde dahi bulunuyorlar.

Carles Puigdemont, Katalonya özerk yönetiminin başkanıydı. Avrupa Parlamentosu milletvekiliydi. Terörle, terör örgütleriyle organik bağı olmayan seçilmiş bir siyasetçiydi. 1 Ekim 2017’de İspanya’dan bağımsızlık referandumuna girişti. Korsan bir referandumdu, daha oy sandıkları kurulur kurulmaz, İspanyol polisinin baskınları başladı. Sandıklar, bağımsızlık talebindeki Katalonların kafasına geçirildi. Puigdemont’ın yönetiminde yer alan bir çok siyasetçi anında tutuklandı. Sokaklar günlerce karıştı. Yaralananların göz altına alınanların haddi hesabı yoktu. Puigdemont, kaçtı. Sahip çıkan olmadı. Bir çok kez göz altına alındı. Nihayet önceki gün İspanya’nın talebiyle İtalya’da tutuklandı.

Carles Puigdemont

GÖSTERE GÖSTERE İKİ YÜZLÜLÜK YAPIYORLAR

Puigdemont ve Katanlanlar için sonun başlangıcı 1 Ekim 2017’deydi. Ondan tam bir hafta öncesine bakalım. 25 Eylül 2017’ye. O gün Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetim de Irak’tan bağımsızlık için referanduma gitti. O da korsan bir referandumdu. ABD, İsrail, AB’nin tamamı destekledi. Barzani referandumunu yaptı, sonuçlarını açıkladı. ABD, İsrail, AB tebrik etti. Irak, Türkiye ve İran’ın reaksiyonuyla Barzani’nin referandumu kadük bırakıldı.

Mesud Barzani

Barzani yapınca tebrik ediyorlar, Puigdemont yapınca, dövüp, tutukluyorlar.

Demirtaş, teröre bulaşıyor, tutuklanıyor. “Çıkarın yoksa…” diyerek parmak sallıyorlar.

AVRUPA MESELE KENDİSİ OLUNCA DEMOKRATİK VE İNSAN HAKLARI DEĞERLERİNİ DEFALARCA YERLE YEKSA ETTİ

Avrupa Parlamentosu milletvekili Puigdemont teröre bulaşmadan “bağımsızlık” deyince, Avrupa Parlamentosu önce dokunulmazlığını kaldırıyor ardından içeri atılıyor.

Avrupa bugüne kadar Türkiye’nin ve diğer Müslüman ülkelerin gözüne soktuğu demokratik ve insan hakları değerlerinin tümünü mesele kendisi olunca defalarca yerle yeksan etti.

Puigdemont’un başına gelenler ise bunun hem son örneği hem de Avrupa’nın iki yüzlülüğünün 7’den 70’e bütün dünya anlasın diye tek kelimelik özeti oldu.

İspanya’yı, Katalonya’yı, İspanyol vekilliğini, Katalonya özerk başkanlığını falan bırakın, Puigdemont Avrupa Parlamentosunun milletvekiliydi ve bir Avrupa Birliği üyesi ülkenin talebiyle bir başka Avrupa Birliği üyesi ülke tarafından tutuklanmış oldu.

YORUMLAR 12
  • Sencer 2 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş ve benzerleri batının ülkemizi bölmek parçalamak için kullandığı aparattır.
    Cevapla
  • Maradona 2 yıl önce Şikayet Et
    Gâvur dan dost olmaz.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    herzamanki gibi yenibirsey degilki bunlarin genleri arizali
    Cevapla
  • Hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    millet ittifakı chp-hdp-ip-sp neden talimatla hareket ettiğini şimdi anladınız mı?
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin o parmağı burda sallasında ne yapıyorlar o parmağı görsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması