Ahmet Ünlü'nün gündem olma başarısı! Çocuklarımızı okullar mı yetiştiriyor?

Ahmet Ünlü'nün gündeme gelme başarısını değerlendiren Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "Çocuklarımızı “okulların” yetiştirdiğine dair o kolaycılık hepimiz için çok rahatlatıcı. Ve maalesef hayır." dedi ve önemli bir konuya değindi.

GİRİŞ 28.09.2021 13:41 GÜNCELLEME 28.09.2021 13:41
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Ahmet Ünlü'nün, bir televizyon yayınında imam hatip okullarına ve ilahiyat fakültelerine doğrudan operasyon çekince elbette tam da arzu ettiği gibi gündeme oturduğunu ifade eden Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "Mantıksız, haksız, kolaycı" başlıklı yazısında, "Mesele gündeme oturmak olduğunda Ahmet Ünlü’nün sadece Demet Akalın ve Hande Yener’le yarışacağını, bu yarışı da rahatlıkla kazanacağını düşünüyorum. Öyle bir gündeme oturma başarısı var adamın." açıklamasında bulundu.

"Benim bugünkü meselem başka" diyen Kılıçarslan, "Ünlü’nün imam hatip çıkışının ardından sosyal medyada bir takipçimle ilginç bir yazışma yaşadık. Bugünkü meselem o." diyerek şunları aktardı:

"Takipçim dedi ki “İsmail abi, adam haksız mı? İmam hatiplerde hadis inkarcısı, tarihselçi, sünnet karşıtı hocalar yok mu?” “Bilmem, vardır herhalde” oldu cevabım. Beklediği cevabı alan takipçim “e peki var olduklarını kabul ediyorsun da devletimiz bu konuda niçin bir şey yapmıyor?” diye sordu bu kez. İlk anda da son anda da mantıksız, haksız ve kolaycı bir soru bu." 

Kılıçarslan, "Mantıksız, çünkü imam hatip okullarını ve ilahiyat fakültelerini yargılayacaksak öncelikle “müfredat” üzerinden yargılamamız gerekir. Bu okulların müfredatlarında Türkiye dindarlığının ana aksı olan “Ehli Sünnet” aksının hilafına unsurlar var mı? Örneğin bu müfredat kelam derslerinde “doğrusu budur” diye Ehli Sünnet kelamı öğretmiyor mu? Hadis derslerinde Kütüb-ü Sitte omurgasının dışına çıkıp “sahih hadisler bunlardır” diyerek Şia kaynaklı hadisleri mi öğretiyor çocuklarımıza?" dedi.

"Aklı ve vicdanı olan, bu okullara operasyon çekme derdinde olmayan herkesten alacağımız cevap “olur mu yahu öyle şey?” cevabı olur." diyen Kılıçarslan, "İmam hatip okullarının da, ilahiyatların da müfredatlarının “Sünni akla uygunluk” bakımından bir sıkıntısı yoktur. Yeterliliği ve yetersizliği ise başka bahistir. Seneler içerisinde tartışılagelmiştir. Bana kalırsa sadece “usul” öğretilmelidir bu okullarda. Bir başkası “hadis” ağırlığı ister, bir diğeri “fıkıh” ağırlığı." değerlendirmesinde bulundu.

"Soru haksızdır da aynı zamanda." diyen Kılıçarslan, "Çünkü devlet, devletliği gereği yeterli şartları tutturan, yeterli puanları alan öğretmenleri diğer okullara atadığı gibi imam hatiplere de atamakla mükelleftir. “Sen tam Ünlü’nün istediği öğretmensin, seni alalım; sen hadislere tenkitli bir yaklaşım içerisindesin, seni okula almayız” demez devlet, diyemez. Devletliği bakımından diyemez. Fakat bu öğretmenleri müfredatı anlatıp anlatmadıkları cihetiyle soruşturur. Kaldı ki “vardır herhalde” diyerek karşıladığımız, sayılarının son derece az olduğunu tahmin ettiğimiz hadis karşıtları, tarihselciler falan çocuklarımızı etkiliyor da sayıca kalabalık, anlayışça sağlam Sünni öğretmenler çocuklarımıza ulaşamıyorsa memlekette ne kadar Sünni alim varsa alayına “yuf” olsun." açıklamasında bulundu.

"SAYILARI DA ETKİ ALANLARI DA ERİŞİMLERİ DE AZ"

Kılıçarslan, "Fakat tabii ki böyle bir şey yok." diyerek, Ünlü ve benzerlerinin çizdikleri manzarayı niçin çizdiklerini az çok tahmin ettiklerini, "Distribütörlük derdi onlarınki. Memlekette hadis karşıtlığı da artmıyor, deizm de coşmuyor, tarihselciler de fink atmıyor. Sayıları da, etki alanları da, erişimleri de az. Fakat tabii ben de distribütör olsam malımı satmak için feryad-ı figan koparırım. Bundan 4-5 yıl önce alttan alta “Reis’in etrafını da İslamoğlucular sarmış” propagandasını kimlerin yürüttüğünü ve amaçlarının hangi alanları açmak olduğunu az çok biliyorum, hatırlıyorum yani." dedi.

ÇOCUKLARIMIZI OKULLAR MI YETİŞTİRİYOR?

"İlgili soru aynı zamanda “kolaycı” da bir sorudur." diyen Kılıçarslan, "Açık konuşmak gerekirse çocuklarımızı “okulların” yetiştirdiğine dair o kolaycılık hepimiz için çok rahatlatıcı. Ve maalesef hayır. Çocuklarımızı okullar yetiştirmiyor uzun süredir. Öyle olduğunu düşünseydim kızımı 8 yıldır okuduğu okuldan 800 kere falan alır, onu yetiştirecek bir okul arardım. Çocuklarımızı YouTube ve türevleri yetiştiriyor artık. Bununla nasıl baş edebileceğimize dair fikirler geliştirmek yerine, ebeveyn olmayı denemek yerine imam hatip okullarındaki üç tane hadis karşıtı üzerinden bu okullara operasyon çekmeye kalkışıyoruz bizse." değerlendirmesinde bulundu.

"Sıkıştığımız yer burası." diyen Kılıçarslan, "Buradan çıkmak da bizim elimizde. Ama buradan ve bu şekilde olmayacak işte. Buradan sadece “komik videolar” çıkıyor, çocuk eğitimi değil. Hala mı anlamayacağız?" diye yazdı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 121
  • İsmail kazmacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Saygı değer hocamızın yandayız
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman müslümanın kardeşidir. Günümüzde Allahütealanın varlığını, öldükten sonra ahiret gerçeğini , mana değeelerini inkarcılık fikri, batı felsefesinden ve bilimden gelmektedir. Öncelikle bu çok şiddetli olan küfrü kıracak, özellikle gençlerimizin akıllarını ve kalplerini doyuracak, sağlam bir iman altyapısı atacak, küfrün belini kıracak eserleri okumaya, eğitim müfredatına k oymaya ihtiyaç var. Devlet Büyüklerimiz bu hususlarda arayışa girmeliler inşallah. Birlik beraberliğe ihtiyaç olduğu, Cumhurbaşkanımızın yedi düvele karşı mücadele verdiği bir zamanda fikirlerimizi söylerken yapıcı, müsbet ve olumlu olmalıyız.
    Cevapla
  • EMS 2 yıl önce Şikayet Et
    bu mahmut ünlüde haddini aşıyor artık. adam tam bir şovmen olmuş. ve istiyor ki müridleri sadece onun kitaplarını satın alsın ve okusun yani onun izin verdiği kadar ilim öğrensim. çünki çok ilim öğrenirse gözü açılır beni terkeder korkusu var. yazı güzel olmuş. kaleminize sağlık ismail kılıçaslan.
    Cevapla
  • maksut 2 yıl önce Şikayet Et
    ismail kim ihtisas alanı nedir ?
    Cevapla
  • FATİH 2 yıl önce Şikayet Et
    Defalarca kez isittim iHL gencliginden ;kelam hocalarinin :Allah havada uçuşan toz tanelerinide bilecek kadar değildir diyerek Allah a cehalet isnat ettigini. Defalarca isittim ihl gencliginden: imanin 6 şartindan bitanesi olan kadere ımanin hocalari tarafindan kaldirilip 5 şarta düsuruldügünu.defalarca isittim ihl gencliginden: kehf suresinde gecen ;söyle habibim bende ayni sizin gibi bir insanim 'kismini ele alarak hz. Muhammed s.a.v 'e atfen, bakin kur an dahi normal bi insan olduginu söyluyor .bu yüzden bu kadar yüceltmeyin diyen ve ayetin devami olan yühâ ileyye (ancak bana vahyolunuyor)kismini atlayan öğretmen müsveddelerinin olduğunu.vs.....
    Cevapla
  • EtkiTepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Napalm , din düşmanlarının istediği gibi, imam hatipleri kapatıp doğrunun anlatilmasini da engellyelim mi? Düz liselere verin diyor, peki oraya baska devletten, inanci kontrolden gecirilerek mi ogretmen aliyor. Biraz da siz çocuklarınıza karşı ebeveynlik sorumluluğunuzu yerine getirin, baska zihniyetteki çocukların bozuk düşüncelerini biz düzeltemiyoruz, militan gibi uyduruk görüşlerini savunuyor, sizin çocuğunuz neden hemen aile dusuncesinden kayıyor. Ailesi onu ihmal edip, hiçbirşey vermediği, boş olduğu icin olmasın.
    Cevapla
  • k duran. 2 yıl önce Şikayet Et
    nihayet bozuk zihniyet sizi biri birinize düşürdü imam hatipte bir kaç bozuk zihniyet var bunlar temizlenirse sizde millette rahat edersiniz imam hatipte hepsi bozuk değilki çürükler ayıklansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor