Üniversiteler kapanacak mı? Sağlık Bakanı Koca'dan kritik açıklama! Üniversitelerin açılması mevcut vaka sayısına...

Eylül ayı itibariyle birçok üniversite akademik takvim çalışmalarını hayata geçirerek yüz yüze eğitime başladı. Vaka sayılarında bir gerileme olmaması sebebiyle yaklaşık 1.5 sene sonra kampüslerine kavuşan öğrenciler tekrar bir kapanma olup olmayacağını araştırmaya başladı. Bakan Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada okulların ardından üniversitelerin açılmasının da vaka sayılarına etki edeceğini ifade etti. Peki 2021-2022 üniversiteler kapanacak mı? İşte yaşanan son gelişmeler...

Üniversiteler kapanacak mı? Sağlık Bakanı Koca'dan kritik açıklama! Üniversitelerin açılması mevcut vaka sayısına...
Üniversiteler kapanacak mı? Sağlık Bakanı Koca'dan kritik açıklama! Üniversitelerin açılması mevcut vaka sayısına...
GİRİŞ 30.09.2021 10:03 GÜNCELLEME 30.09.2021 10:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 10 milyon üniversite öğrencisi güz döneminde yüz yüze eğitime geçiş yapmaya başladı. Üniversitelerin büyük bir çoğunluğu Eylül ayından itibaren faaliyetlerine başlarken bazı üniversiteler takvimlerini Ekim ayına bıraktı. Son dönemlerde vaka sayılarında bir düşüş yaşanmaması nedeniyle üniversite öğrencileri tekrar bir kapanma olup olmayacağını sorgulamaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılmasıyla 0-17 yaş arasındaki vaka sayılarının arttığını ifade etti. Bu oranın yüzde 10-11'lerden yüzde 25'lere çıktığını söyleyen Bakan süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Üniversitelerin açılmasıyla eğitim alacakları şehirlere gitmek için birçok öğrenci seyahat etti. Bu öğrencilerin bir çoğu yurtlarda kalacakken bu gelişmelerin vaka sayısına nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Peki 2021-2022 üniversiteler tekrar kapanacak mı? İşte Bakan Fahrettin Koca'nın yanıtı...

Üniversiteler Kapanacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki süreçte vakaların nasıl seyredeceğine ilişkin gelen soruya yanıt veren Koca, üniversitelerin eğitime başlayacağını ve bu durumun vaka sayılarına bir etkisinin olacağını söyledi. 

Okulların açık olmasının 0-17 yaş aralığında görülen vaka sayılarına etki ettiğinin altını çizen Koca " Ortalama aktif vakamız şu an 400 bin. Dörtte biri 0-17 yaş grubunda. Yüzde 25 oranında. Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı. Bu vaka sayılarındaki artış hastane yatışına yüzde 10 yansıdı. Yoğun bakım ve entübe sayılarına yansımadı. " dedi.

Üniversitelerin açık kalmasını düşündüklerini ifade eden Koca, tedirgin olacak bir durum olmadığını vurguladı. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak, ikili eğitim, hafta sonu eğitim gibi alternatiflerin denenmesi ve her haliyle okulların açık olmasını düşündüklerini kaydeden Koca " Sadece Milli Eğitim Bakanlığı okulları değil üniversite eğitimi için de aynı şekilde düşünüyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Rumeli Üniversitesi Takvimde Değişikliğe Gitti!

Rumeli Üniversitesi yayınladığı takvimde 4 Ekim'de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurmuştu. Güncellenen açıklama ile birlikte üniversitelerin öğrencilerine kapılarını 18 Ekim itibariyle açılacağını paylaştı.

Üniversiteler Gerekli Çalışmaları Tamamladı!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. YÖK'ün ortaya koyduğu çerçeve kurallar dahilinde üniversitelerin yerleşkelerde gerekli tedbirleri aldığını duyurdu. Yüz yüze eğitimle ilgili alınan kararı üniversitelerle paylaştıklarını belirten Özvar " Bu kararların başında hibrit veya harmanlanmış veya karma tabir edilen öğretim usullerinin üniversiteler tarafından kullanılabileceğini karara bağlamış bulunuyoruz. Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra YÖK'ün aldığı kararla derslerin yüzde 40'ını çevrim içi yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimizin her biri bu konuda gerekli çalışmayı tamamlamıştır." dedi.

YORUMLAR 4
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    İki ucu ballı deynek derler aynen öyle.Okulda önlem olsa nolacak kafeler servisler vs...Hastane doluluğuna göre aç kapa aç kapa en mantıklı çıkar yol.
    Cevapla
  • bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    yüzde yüz uzaktan eğitim olmalı. kronik rahatsızlığı olan öğrencileri ve aileleri dikkate neden alınmıyor. Aşı da bir fayda vermiyor zaten.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    evet arkadaşa katılıyorum uzaktan diploma verelim ama asıldeğil sadece whapsattan. Kardeşim mesele derslerin yapılması değil gençler çok vurdumduymaz
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    yok yok bence direkt okula gelmeden diploma verilsin. eğitimin ne önemi var ki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz