DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? 2021 DGS ek tercih kılavuzunu ÖSYM yayınladı mı?

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile açıkta kalan öğrenciler ek tercihlerin başlayacağı tarihi gündeme aldı. Üniversitelerin 2 yıllık programlarından mezun olan öğrenciler eğitimlerini 4 yıla tamamlayabilmek için ÖSYM'den yayınlanacak kılavuzu bekliyor. DGS ile üniversiteye e-kayıt ve bizzat kayıt işlemleri 24 Eylül'de sona erdi. Peki 2021 DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? İşte ÖSYM tarafından yayınlanan takvim...

DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? 2021 DGS ek tercih kılavuzunu ÖSYM yayınladı mı?
DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? 2021 DGS ek tercih kılavuzunu ÖSYM yayınladı mı?
GİRİŞ 01.10.2021 09:37 GÜNCELLEME 01.10.2021 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ön lisans bölümlerinden mezun olan öğrenciler lisans programlarına geçiş yapabilmek için DGS sınavına katıldı. DGS sınavından aldıkları puanları dikkate alarak üniversite tercihinde bulunan öğrencilerin merkezi yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayanlar için ÖSYM ek yerleştirme yapacak. DGS puanı ile üniversite kayıtları 24 Eylül tarihinde sona erdi. Yükseköğretim Kurulu, kazanılan ve kayıt yaptırılmadığı için boş kalan kontenjanları ÖSYM'ye bildirecek. Boş kalan kontenjanlar ile birlikte kayıt yaptırılmayan bölümler açıklanarak öğrencilere ikinci bir tercih hakkı sunulacak. Peki 2021 DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte tercih sürecine ilişkin tüm detaylar...

DGS Ek Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

DGS puanı ile üniversite tercihinde bulunan öğrenciler için e-kayıt ve bizzat kayıtlar sona erdi. Henüz ÖSYM ek yerleştirme için bir takvim açıklamasında bulunmadı. 2020 yılında düzenlenen DGS sınavı kapsamında yapılan ek tercihler 5-11 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl tercihlerin Kasım ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

DGS Ek Tercih Kılavuzunda Neler Olacak?

DGS ek tercih yapabilmek için öğrencilerin herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanmamış olması gerekiyor. Merkezi yerleştirme sonuçlarında herhangi bir üniversite kazanan ancak kayıt yaptırmayan öğrenciler ek tercihte bulunamaz. ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzunun yayınlanması ile tercihler resmen başlayacak. DGS ek tercih kılavuzunda, öğrencilerin tercih edebilecekleri üniversitelerin kontenjanları, alım yapacağı alt puanlar belli olacak.

DGS Ek Tercihleri ÖSYM AİS'ten Yapılacak!

DGS ek tercih işlemleri T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresiyle AİS üzerinden gerçekleştirilecek. Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 üniversite tercihi yapılacaktır.  Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır. DGS ek tercih ücreti olarak adaylardan 20.00 TL alınacaktır. Ücret yatırma işlemleri ÖSYM e-Ödemeler üzerinden yapılırken tercih ücretini yatırmayan adayların işlemleri geçersiz sayılacak.

YORUMLAR 1
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    allah aşkına ek tercih tarihini yayınlayacaksınız saçma sapan bir dünya detay ne gerek var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!