Bursa'da unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları çocuklarla buluştu

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sokak Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ip atladı.

GİRİŞ 29.09.2021 22:33 GÜNCELLEME 29.09.2021 22:35

Bursa’da bu yıl 14.’sü gerçekleştirilen Sokak Oyunları Şenliği, unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını çocuklarla buluşturdu.

Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını tekrar gündeme getirmek ve yaşatmak, çocuklar arasındaki sosyal iletişimi artırmak amacıyla düzenlenen ve geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle yapılamayan Sokak Oyunları Şenliği’nin 14’üncüsü Hüdavendigar Kent Parkı’nda renkli görüntülere sahne oldu.

Alana kurulan istasyon oyunlarında çocuklar, istop, saklambaç, dokuztaş, yakan top, balık ağı, don ateş, körebe, cilli, mendil kapmaca ve ip atlama gibi oyunları hem öğrendi hem oynadı. Çocuklar arasında düzenlenen tornet yarışması da oldukça çekişmeli anlara sahne oldu.

Çocukların heyecanına ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ip atlamayı, külah atmayı ve tahta araba yarışmasına katılmayı ihmal etmedi.

Sokak oyunları şenliğini geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapamadıklarını ancak bu yıl alanda büyük bir coşku gördüğünü ifade eden Başkan Aktaş, “Burada 15 farklı atölye ve 15 ayrı istasyonda çocuklarımız sokak oyunları hem öğreniyor hem de oynuyorlar. Yoğun şehirleşme ve teknolojiyle birlikte çocuklarımız bu imkana pek sahip değiller. Ancak Büyükşehir olarak onları bu oyunlarla buluşturmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın bu güler yüzü bizi mutlu ediyor. Kendi çocukluğumu burada gördüm. Katılan tüm çocuklara ve ailelere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var