Son dakika: 30 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı! Endişe verici

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 30 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı! Endişe verici
Son dakika: 30 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı! Endişe verici
GİRİŞ 30.09.2021 21:13 GÜNCELLEME 30.09.2021 21:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 357 bin 853 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 104 kişinin testi pozitif çıktı, 216 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Bugünkü can kaybımız 216. Kaybettiğimiz kişiler kendileri önlem almamış olsalar, ama diğer insanlar salgınla mücadelenin gereklerini tam olarak yapsalardı sonuç çok farklı olacaktı. Bulaşma ve vefatlar, zincirleme ihmal sonucu gerçekleşiyor. Aşılarımızı olup, tedbirlere uyalım.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 216 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 29 bin 104 de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 30 Eylül’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 29 bin 104 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 216 oldu. Bir günde toplam 357 bin 853 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 32 bin 119 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 71,69 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 86,74 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 109 milyon 495 bin 613’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Kırklareli var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 78,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’ni Muğla, Amasya, Ordu, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Burdur ve Osmaniye takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 45,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Mardin, Batman, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Şırnak takip etti.

YORUMLAR 24
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Günlük vakalar 100 bine tırmanır, günde 500 kişi mefta olmaya başlarsa,o zaman görürsünüz.Gidiş pek iyi değil.Ölen ölür,kalan sağlar bizimdir zihniyeti güdülüyor.
    Cevapla
  • Radyasyon salgını 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı etki etmiyor çünkü bu bir Covid-19 virüsü salgını değil radyasyon salgını.
    Cevapla
  • @hanifhuman 2 yıl önce Şikayet Et
    İspanya Madrid de tüm kısıtlamalar kaldırıldı zorunlu aşı yok. Ve İspanya mahkemesi Cavit 19 virüsünün varlığını kanıtlamaları için süre tanıdı. Daha bazı ülkeler virüsü kanıtlayın demişlerdi ve hiçbir ülkede kanıtlanmamıştır.
    Cevapla
  • DOKTORLAR İÇİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanıtlayamazlar çünkü bu bir radyasyon zehirlenmesi hastalığıdır. Kablosuz cep telefonu sinyalleri, 5G uydularının, baz istasyonlarının yaydığı sinyaller ve Wi-Fi dalgalarının sebep olduğu radyasyon zehirlenmeleridir. İnsanlar 5-G internet yayınlarını suçlamasınlar, buna engel olmasınlar diye ortaya Covid-19 hayaleti atıldı. Bütün dikkatler radyasyon zehirlenmeleriyle ve bulaşmalarından uzaklaştırılıp korkuyla pompalanan Covid-19 yalanına çevrildi. İnsanlara enjekte edilen Grafen Oksit sıvıları da tamamen 'nesnelerin interneti projesiyle' alakalı olarak 5G uydularının insanlarla iletişim kurabilmesini sağlayan bir projedir. Grafen alan her beden 5G uydularının radarına girer, gerisi tiyatro.
    Cevapla
  • yunse 2 yıl önce Şikayet Et
    bu oyun siz istedikten sonra bitecek :)))
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı korona maske mesafe!!!
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki canlı maç anlatıyor. Yeter artık. Memleket zorda. Bir vatan var.
    Cevapla
  • Türkiye 81 2 yıl önce Şikayet Et
    Maçtan girmiş vatandan çıkmışsın dayı. Kafan iyidir inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi