CHP'de 'ihalesiz kıyak' skandalı

Yeni Şafak gazetesinden Yusuf Özdemir imzalı habere göre; CHP'li İzmit Belediyesi, çoğu, Fatma Kaplan Hürriyet'in başkan seçilmesinden sonra kurulan şirketlere 26 milyon liralık ihalesiz iş verdi.

CHP'de 'ihalesiz kıyak' skandalı
CHP'de 'ihalesiz kıyak' skandalı
GİRİŞ 02.10.2021 07:21 GÜNCELLEME 02.10.2021 07:21
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Seçim öncesi bir kuruşun dahi hesabının yapılacağını ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde ihalelerin kamuoyu önünde canlı olarak gerçekleştirileceğini belirten CHP, yönettiği belediyelerde ihalesiz iş dağıtıyor.

İzmit Belediyesi Denetim Komisyonu 2020 yılı raporuna göre, CHP’li belediye geçen yıl doğrudan temin yöntemiyle ihale yapmadan 26 milyon liralık iş verdi. Belediyeden bu şekilde iş alan şirketlerin çoğunun, Fatma Kaplan Hürriyet’in göreve geldiği 31 Mart 2019’dan sonra kurulan şirketler olduğu da denetim raporuna yansıdı.

Haydar Akar

ÇOĞU CHP’LİLERİN ŞİRKETİ

İzmit Belediyesi’nden ihalesiz iş alanlar arasında, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın kardeşi ve CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın yeğeni de bulunuyor. Aynı zamanda TBMM Başkanvekili olan Akar’ın kardeşi Hakan Akar’ın sahibi olduğu İzen Tur’un 217 bin 347 lira, Harun Yıldızlı’nın yeğeni Berkay Dorukhan Yıldızlı’nın sahibi olduğu BKG Ticaret’in ise CHP’li belediyeye 313 bin 217 liralık fatura kestikleri denetim raporunda yer aldı.

Harun Yıldızlı

İDDİALAR MAKSATLIYMIŞ

Belediyeden CHP milletvekilinin kardeşi ile CHP il başkanının yeğenine ihalesiz iş verilmesine "İddialar maksatlı" demekle yetinen CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 26 milyon liralık doğrudan teminli ihaleleri alan firmaların seçim sonrası kurulmuş olmalarını ise şu sözlerle savundu:

"Bir firmadan alışveriş yapmak için o firmanın eskimesini beklemek zorunda değiliz. Firma hangi yıl kurulmuş olursa olsun, belediyeler doğrudan alımlarda firmalara kuruluş sormaz."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ / YUSUF ÖZDEMİR
YORUMLAR 52
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolası yalancı hainler siz yalanı gerçek gibi anlatiyorsunuz
    Cevapla
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP bu yıllarca hep bunu yaptılar şu an da başka bir şey yapmıyorlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyordunuz ki? CHP lileri seçenler bunları çok iyi biliyor. Bu yüzden takım tutar gibi partizanlık yapıyorlar. Çünkü günü gelince kaymaktan pay alacaklarını biliyorlar. Vatandaş garibim memleket iyiye gidecek diye bunların içi boş, yalan kokan vaatlerine tav oluyor. Sonuç buyrun İstanbul...
    Cevapla
  • cihan alkan 2 yıl önce Şikayet Et
    yolsuzluk dün de vardı bugün de var yarında olur. Mühim olan icraat
    Cevapla
  • DoguKan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay bu CHP liler hırsız arsız kayırmacılar Peki ben Müslümanım müminim deyip CHP bin yaptığını yapanlar Onlara da bir çift sözünüz yok mu Yoksa suçlu sizden olunca suçu yok mu sayılıyor Bence Allah katında mümin görünüp gavurun yaptığını yapanlar onlardan daha çok günah işliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı