Boğaziçi'ndeki izinsiz gösteriye ilişkin 10 kişi gözaltında

BÜ'de düzenlenen izinsiz gösteride, Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünün kesilmesi ve otomobilin üzerine çıkılmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

GİRİŞ 06.10.2021 03:16 GÜNCELLEME 06.10.2021 08:43
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Üniversitede dün yaşanan ve güvenlik kameraları tarafından da kaydedilen izinsiz gösteri sırasında bir grup, Rektör İnci'nin makam aracının önünü kesti ve gruptan bir kişi otomobilin üzerine çıktı. Bu gösterici, güvenlik görevlileri tarafından aracın üzerinden indirildi.

İzinsiz gösterinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında bugün 7 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, bu sırada kendilerine mukavemette bulunan 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Güvenlik Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam eden bu kişilerden 9'unun öğrenci, birinin ise BÜ mezunu olduğu öğrenildi.

Öte yandan, üniversitenin güvenlik müdürünün de izinsiz gösteriyle ilgili emniyette bilgisine başvurulduğu öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde eylem yapan ve Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıkan bir kişinin de bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup; sloganlar atarak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünü keserek ilerlemesini engellemiş ve bir şahıs da aracın üzerine çıkmıştır. Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu 7 şahıs ile görevli personele mukavemette bulunan 3 şahıs olmak üzere toplam 10 şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmıştır. Soruşturma devam etmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 82
  • s.yildirim 2 yıl önce Şikayet Et
    özgürlük yok diyen körler. iyi bakin. çocuk 3 yaşında ya ,arabanın üstüne atlamış.
    Cevapla
  • asoydan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de üniversite okuduk. Rektörle hiç işimiz olmadı. Bunların derdi eğitim-öğretim olsaydı rektör binasının önünde değil sınıflarında derslerinin kitaplarının yapmayı planladıkları sunumların ve projelerin başında olurlardı. Bir an önce bu zibidilerin hapse atılması gerekiyor...
    Cevapla
  • muhteşem 2 yıl önce Şikayet Et
    hukuk niye guguk işte ortada daha ötesi yok en fazla bir haftaya yeni bir gündemle unutulur gider,hepsi yine ''öğrenciliğe devam''tabii bu defa tekrar yine aynı..!
    Cevapla
  • muhteşem 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci evet bunlar terör öğrencisi,ileride büyük terörist olacak abisi..!
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu abd de yap bakalım seni ne yaparlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber