Çocuklara Kur'an kursundan rahatsız oldular: Skandal açıklama

Edirne'de anaokullarında çocuklara Kur'an eğitimi verilmesi Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği'ni rahatsız etti. Dernekten yapılan açıklamada, "Bu dünya öğretilsin" denildi.

Çocuklara Kur'an kursundan rahatsız oldular: Skandal açıklama
Çocuklara Kur'an kursundan rahatsız oldular: Skandal açıklama
GİRİŞ 07.10.2021 17:00 GÜNCELLEME 07.10.2021 17:00
Bu Habere 256 Yorum Yapılmış

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, anaokullarında 4-6 yaşındaki çocuklara Kur’an kursu verilmesiyle ilgili velilere form gönderildi.

Formda çocukların kursu alması ailelerin tercihine bağlanıyor. Ancak bu durum Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği'ni rahatsız etti.

SKANDAL İFADELER

Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Temsilcisi Celil Özcan, yaptığı açıklamada skandal ifadelere yer verdi. Çocuklara ahiret, cennet, cehennem gibi ifadelerin öğretilmemesi gerektiği, bunun yerine çocuklara içinde yaşadıkları dünyanın öğretilmesi gerektiği ifade edildi.

"BU DÜNYA ÖĞRETİLSİN"

İşte o skandal ifadelerin yer aldığı açıklama:

"Pedagogların sürekli vurguladığı gibi, çocuklara öncelikle, Milli, Ahlaki ve Evrensel değerler öğretilmelidir. Kısaca, 4-6 yaşındaki küçücük çocuklara öncelikle, ortalama daha 70 yıl kadar yaşayacağı “bu dünya” ile ilgili değerler öğretilmelidir. Daha bu dünyayı bile tanımayan 4 yaşındaki çocuk, “öteki dünya, ahiret, ölüm, kabir azabı, melek, şeytan, cennet, cehennem, zebani.. gibi soyut kavramları somutlaştırıp anlamlandıramaz ve korkar. Korktukça çaresizlik ve acizlik duygusuna kapılır. Sağlıklı düşünemez."

Dernek tarafından yapılan skandal açıklama tepki topladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 256
  • Zalimler 2 yıl önce Şikayet Et
    Özel okullarda İngilizceye 1. Sınıflarda başlanıyor çocuklara Kur'an Kerim öğretildiği ne mi rahatsız olmuşlar ? Çatlasınlar hasta ve sakat düşünceli ler İslam ve Müslüman düşmanları bakalım toprağın altına nasıl girecekler ?
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye cocuklar sizin yaptırdığınız ve sizin taptığınız heykellere mi tapsın..okumuşun cahilleri..
    Cevapla
  • WWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkçüler neden neden Dinin önüne put gibi Atatürk'ü koyuyorsunuz sizin derdiniz inancınız nedir?
    Cevapla
  • Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsız olun inşallah hristiyan olsalardı teşekkür ederdiniz
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Zırt pırt arkasına sığınarak saçma-sapan açıklamalar yaptığınız Atatürk, şimdi geri gelebilse elinden Kur'an-ı kerim düşmez, camiden çıkmazdı. Sizin içinde derdi ki; "Bunları tanımaktan Alemlerin Rabbi olan Allah'a sığınırım" Siz hangi kafaya hizmet ediyorsunuz? Çok zavallısınız hem de çok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık