Tosuncuk hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

‘Çiftlik bank’ kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakkında 2 bin 608 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Mahkeme, önümüzdeki günlerde duruşma tarihi verecek.

GİRİŞ 11.10.2021 14:13 GÜNCELLEME 11.10.2021 14:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle binlerce yıl hapsi istenen ve Brezilya'da teslim olduktan sonra 7 Temmuz 2021 tarihinde tutuklanan ‘Çiftlik bank' kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık hakkında yeni bir iddianame düzenlenmişti. İddianamede, 130 kişi mağdur olarak yer alırken, Mehmet Aydın ile diğer sanıkların “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından ayrı ayrı 784’er yıldan 2 bin 608'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

MAHKEME KABUL ETTİ

İddianame gönderildiği Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkemenin önümüzdeki günlerde duruşma tarihi vermesi bekleniyor.

75 BİN YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANDIĞI DAVA SÜRÜYOR

Öte yandan, Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık", “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'ar yıla hapis istemiyle yargılandığı dava sürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani herkesin parasını ödeyecekti. Yakında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı demesinler bari. Bu aralar içeri giren pek yok.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    acaba dünyanın 75 bin yıl ömrü kaldı mı
    Cevapla
  • z.şirin 2 yıl önce Şikayet Et
    ..adamı geldiğine bin pişman etdiniz.
    Cevapla
  • Afa 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de uyuşturcu ve mafialik suçları da var galiba ne olacak iyi ceza verilecek başka yapacak olan olur ise ders alır belki yapmazlar
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Benide 1999 sonunda sözde ihlas finans battı dediler birçok insanla birlikte dolandırıldık 5700 evro aradan 20 geçti bir kuruş ödenmedi.Ülkemizde dönem dönem uyanıklar milleti bir yolunu bulup soyyolar tosunda onlardan biri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!