Son dakika: 11 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde ciddi artış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Ekim koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 11 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde ciddi artış
Son dakika: 11 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde ciddi artış
GİRİŞ 11.10.2021 20:53 GÜNCELLEME 11.10.2021 20:53
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 15 Kovid-19 testi yapıldı, 30 bin 563 kişinin testi pozitif çıktı, 188 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Covid-19 sebebiyle bugün kaç can kaybımız olduğu, bu saatlerde cevabı beklenen soruydu. Tanımıyor olsak bile, insanlarımızın acısına kayıtsız kalmayışımız, vefat sayılarından duyduğumuz üzüntü bizi çoğu toplumdan ayırıyor. Bu hassasiyet büyük bir güçtür. Birbirimizi koruyalım.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. Son 24 saatlik verilere göre 30 bin 563 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 188 oldu. Bir günde toplam 355 bin 15 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 33 bin 861 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 74,81 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 87,91 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 112 milyon 666 bin 626’a yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Kırklareli var

Verilerde aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 80,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’yi Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 49,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 37
  • Abdülhak 2 yıl önce Şikayet Et
    Dersler 30 dk olmalı ve acilen hibrit eğitime geçilmelidir.
    Cevapla
  • Bucan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanı olun
    Cevapla
  • SİNAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ders saatleri 30 dakika olmalı ve haftalık ders yükü 5 saat 6 saat olan dersler 4 saate çekilmeli.öğle arası çok kısa tutulmalı yoksa biz öğretmenler ve okulda okuyan çocuklarımız birbirimize ve evlerimize taşıyoruz bu hastalığı...lisede sabah 08.30 başlıyor ders saat 16.00 da sona eriyor.zaten ćok fazla bari covid de olsun bu süre en az 2 saat kısaltılmalı
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda elzem olmayan dersleri lütfen kaldırın ders saatlerini düşürün yoksa ilerisi sıkıntı olur.
    Cevapla
  • Alpay 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkez aklını ve fikrini kulansın sosyal medya takma türk ismi kulanıp komunist çing- çang -çong propagandası yapanları innanmayın! Hedeflerine ulaşabilmek için bilinçli olarak Alman-ABD-Israil -polemiği yapmaktalar, Sayın uğur Bey ve hakkında aslısız iddialarla ve aşılar hakkında yan etki konusunda asılsız iddialar! Maksat m-rna aşılar hakkında toplumda negatif algı operasyonu yaratıp sayın uğur şahin beyin geliştirmiş olduğu başarılı ve etkili m-rna aşılardan kulanılmaması için kafalarda şüphe ve endişe yaratmak! HERKEZ en az 2 doz Pfizer-Biontech aşısını olup korunsunlar. Toplum içinde M-RNA aşısı hakkında enflasyondan çok daha fazla yayılan dedikodu ve yalanları innanmayalım!
    Cevapla
  • Vatandaş 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Gaziantep beykentte ışık ta bekliyorum müslümanız kul hakkı yeriz kırmızı ışığa uyan yüzde 30 al sana kul hakkı bilen insan değil ki hasta ve virüs bulastirma
    Cevapla
  • Vatandaş 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Devrim efendi ben trafiğe cikyorsam kurallara ışığa kurallara uyarım demekki sen de kurallara uymayan birisin ha kırmızı ışık ta kul hakkı yemisin ha kurallara uymayıp virüsü başkasına bulastimissin aynı sey
    Cevapla
  • Devrim 2 yıl önce Şikayet Et
    Onun kırmızıda geçmesiyle .senin trafikte araç kullanman aynı şey..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?