Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan kritik açıklama

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Bakan Koca "Aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır" dedi.

Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan kritik açıklama
Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan kritik açıklama
GİRİŞ 13.10.2021 22:58 GÜNCELLEME 13.10.2021 23:24
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulundu.

Son gelişmeleri değerlendirmek için Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Saat 17.00'de video konferans yöntemiyle başlayan toplantıda vaka sayısı, aşılama, yüz yüze eğitim gibi konular görüşüldü. Kritik toplantıya dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, "Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, gençler üzerindeki etkisi, aşı programımız ve yerli aşımız Turkovac'ın güncel durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldi." dedi.

Bakan Koca'nın toplantının sonrası yaptığı açıklama şöyle;

"SALGIN TEHDİDİNİ DEVAM ETTİRMEKTEDİR

Son günlerde vaka sayılarında bir sıçrama yaşanmamasına rağmen her yeni gün küçük artışlarla salgın tehdidini devam ettirmektedir. Bu gidişat sadece yeni vaka sayılarına değil kayıplarımıza da yansımaktadır. Özellikle aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış nüfusta vaka sayıları artış göstermekte ve bu durumdaki vatandaşlarımız hastanede tedavi görmeye ve yoğun bakıma ihtiyaç duymaktadır. Ek hastalığı olan büyüklerimiz de ağır şekilde etkilenmeye devam etmektedir.

"AKTİF VAKALARIMIZIN YAKLAŞIK %40'I..."

Okullarda hareketliliğin başlaması ile birlikte vakaların yaş ortalaması düşmeye başlamıştı. Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya başladılar ve bu hareketlilik de bir artışa neden olabilecek. Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.

"ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİ ACİLEN..."

Aşı programımızda da bir miktar yavaşlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşı olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine dur demeliyiz. Yakında yaşanmaya başlayan hareketlilik sebebiyle özellikle üniversite öğrencilerimizi acilen aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.

YERLİ KOVİD-19 AŞISI TURKOVAC AÇIKLAMASI

Ülkemiz için son derece önemli bir gelişme de kendi aşımızı geliştirmiş olmamızdır. Kendi aşımız kendi gücümüzdür. Turkovac aşımızın diğer aşılar üzerine hatırlatma dozu olarak uygulandığı bir faz 3 çalışması devam etmektedir. Bu çalışma tamamlandığında acil kullanım için onaylanabilecek ve yaygın kullanım için seri üretime geçilerek kendi aşımız devreye girecektir.

"YERLİ AŞIMIZA DESTEK VERİN"

Kendi aşımızın kullanılması için iki doz aşısını olmuş sağlıklı kişilerin Turkovac aşı hatırlatma dozu uygulaması çalışmasına katılmasına ihtiyaç var. Kendi aşımızın ortaya çıkmasında ben de varım diyen tüm gönüllülerimizi çalışmaya katılmaya davet ediyorum. Kendi gücümüzü ele almazsak dışa bağımlı kalacağımız gerçeğini akıllarımızdan çıkarmayalım. Aşımıza sahip çıkarak bir an önce devreye girmesini temin edelim. Yerli aşımızı ürettiğimizde ihtiyaç sahiplerine aşı ulaştıracak bir ülke olacağız. Aksi halde ise aşıya ihtiyaç duyan ülke olarak kalacağız. Yerli aşımıza destek verin.

Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün değil. Aşı olan vatandaşlarımız kendileri aşı olsalar dahi tedbirlere uyarak virüsün yayılımını kısıtlayabilir. Tedbirlere uyma sorumluluğuna tüm aşı olmuş vatandaşlarımızı davet ediyorum. Çok daha büyük bir sorumluluk olan aşı olmayı halen ertelemiş olanlar varsa onların da ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum.

YORUMLAR 55
  • Sema 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba daha neyi bekliyolar okullar acik soka cimayasagini yapmiyolar vakasayilari yuksek olusayisida yuksek herkesin hastanelik olmasini bekliyolar heralde
    Cevapla
  • Balık Lama 2 yıl önce Şikayet Et
    13 ekim 2020 aşılı sayısı sıfır vefat 62, 13 ekim 2021 aşılı milyonlarca vefat 236.
    Cevapla
  • Düşün 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba üniversite talebeleri şu zamanlarda hep asi olduğundan olmasın %40 oranı!
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk doz olmak isteyene neden turkovac yapılmıyor. Hatırlatma dozu yapılıyor.
    Cevapla
  • Saglikci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bill Gates Türkiye şubesi küresel güçler ne derse o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'