Son dakika: İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş oldu

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; İstanbul İl Müftülüğüne Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.

Son dakika: İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş oldu
Son dakika: İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş oldu
GİRİŞ 16.10.2021 00:16 GÜNCELLEME 16.10.2021 01:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; İstanbul İl Müftülüğüne Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.

İstanbul Müftülüğü görevine, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safi Arpaguş getirildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan İstanbul İl Müftülüğü görevine, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.

SAFİ ARPAGUŞ KİMDİR?

1967 yılında Amasya-Gümüşhacıköy'de doğdu. 1985 yılında Gümüşhacıköy İmam-Hatip Lisesi'nden, 1990 yılında da M.Ü. İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1992 yılında M.Ü. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim dalında araştırma görevlisi oldu. 1994 yılında "Aziz Mahmud Hüdâyî'nin Nasâyıh ve Mevâiz İsimli Eseri" adlı çalışmasıyla yüksek lisansını; 2001 yılında "Mevlânâ'nın Dîni Anlatım Metodu" isimli tez ile de doktorasını tamamladı. 2002-2003 yılları arasında İngiltere'de, 2010 yılında Suriye'de bulundu. 2008 yılında Doçent, 2014 yılında Profesör oldu. Halen M.Ü. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim dalı öğretim üyesidir.

YORUMLAR 16
  • yemez 2 yıl önce Şikayet Et
    safibey çok güzel kur'an-ı Kerim okur ilahiyat Camii'nde de görev yapmıştır Biz kendisini çok iyi düzgün bir insan Salih bir kişi olarak biliriz Rabbim Yeni görevinde başarılar nasip etsin
    Cevapla
  • hrk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam kıymetli hemşehrim yeni göreviniz hayırlı mübarek olsun. Başarılarınızın daim olsun. Amasya Gümüşhacıköy Gümüş nahiyesi İbrahim Hakkı Hazretlerinin kıymetli torunları İbrahim Hakkı Gül (Garip Hafız ) efendiye evsahipliği yapmış veffaatını ile Gümüşü mekan seçmiş orada kabri celili bulunmaktadır. O toprakların insanı olmanız bile başlı başına bir değerdir. Rabbim İbrahim Hakkı Gül hazretlerine hizmet etmeyi bize nasip etti. Bizde bu payeyi şerefle taşıyoruz.
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hayırlı mübarek eylesin.
    Cevapla
  • Görkem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir önceki oturduğu yerden yediği para yetti şimdi diğerinin cebini oturduğu yerden doldurmak lazım !
    Cevapla
  • alp aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilterede niye bulunmuş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi