Cesetleri 15 yıl önce menfezde bulunan 2 küçük kızın davasında yeni gelişme

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 15,5 yıl önce okula gitmek için evlerinden ayrılan ve 44 gün sonra cesetleri bir menfezde bulunan 10 yaşlarındaki iki kuzenin davası görülmeye devam etti.

Cesetleri 15 yıl önce menfezde bulunan 2 küçük kızın davasında yeni gelişme
Cesetleri 15 yıl önce menfezde bulunan 2 küçük kızın davasında yeni gelişme
GİRİŞ 18.10.2021 19:53 GÜNCELLEME 18.10.2021 22:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mahkeme heyeti, duruşma savcısının soruşturmanın genişletilmesi talebi üzerine tanıkların dinlenmesi için davayı 12 Ocak 2022 tarihine erteledi.

Balıkesir Adliyesi önünde duruşma sonrası davanın seyri ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak’ın ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, “Bugünkü duruşmada beklentilerimizi aşan bir gelişme oldu. Duruşma savcımız yaklaşık 11 maddelik soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Daha önce dinlenmediğini gördüğü tanıkların dinlenmesini istedi. Örneğin S.Y. ve A.Y’nin kaldığı evin sahibinin ifadesinin alınmasını istedi. Dolayısıyla yaklaşık bu 11 maddenin içinde tutuksuz sanıklar Y.E. ve A.Ç.’nin de tutuklanması gerektiğini, delilleri karatma ihtimallerinin ve tanıklara etki etmelerinin mümkün olduğunu söyledi.

Mahkeme savcılığın ve bizim taleplerimizin neredeyse tamamını kabul etti. Bu konuda zaten müzakereler yazıldı, zorlu getirme kararları verildi. Ancak tutuklanmaları konusunda Y.E. ve A.Ç.’nin tutuklanmaları yönündeki talebin bu aşamada reddine karar verdi. Bu aşamada kelimesi bizim için anahtar bir kelime. Biz bunu şöyle yorumluyoruz; dosya tamamlanmamıştır, diğer tanıklar da dinlensin, soruşturmanın genişletilmesi talebini kabul ediyoruz, ondan sonra tutuklanmaları yönünde karar verelim şeklinde değerlendiriyoruz. Dolayısıyla evet belki biraz ağır işliyor, belki süreç istediğimiz kadar hızlı olmayabilir. Ancak süreç bizim 16 yıldır söylediğimiz tespitler yönünde ilerliyor. Bundan dolayı bir memnuniyetimiz var” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yahudu kanunlarınınm allah belasını versın hesap gunu kısı yaptıklarından ve yapmadıklarındanda sorumlu tutulacak ey hakımler ve savcılar
    Cevapla
  • amin 2 yıl önce Şikayet Et
    bu davaya bakan hakime Allah vicdan versin.
    Cevapla
  • Kürşat 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu melekler i katledeni veya katledenleri kahretsin, idam olsa bu şeref yoksunun yada yoksunlarinin iplerini büyük bir zevkle çekerdim.
    Cevapla
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorusturma bitene kadar savci emekli olur.Sonra yeni gelen savci dava dosyasini yeniden bastan baslatir.O da emekli oluncaya kadar dava devam ederde eder.Ne agir isleyen sistemimiz var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi