Son dakika: "İsrail kaçırmış" dediler, Mossad ajanı çıktı!

MİT, 15 kişilik Mossad ağını çökertti. İsrail’e çalışan ajanlar arasında bulunan Filistinli M.S.’nin durumu ise ilginçti. Arkadaşları ve ailesi M.S.’nin Mossad tarafından kaçırıldığını düşünerek sosyal medyada kampanyalar düzenlemişti.

GİRİŞ 22.10.2021 06:13 GÜNCELLEME 22.10.2021 09:08
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

İsrail gizli servisi MOSSAD adına Türkiye’de casusluk yapan 15 kişi yakalandı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD’ın Türkiye’deki İsrail muhaliflerine yönelik faaliyetlerini tespit etti. 3’er kişilik 5 ayrı hücre 1 yıl boyunca 200 kişilik MİT ekibiyle izlendi. Casusların, Filistinlilerin Türkiye’deki üniversitelere nasıl girdiği, hükümet ve belediyelerin Filistinlilere ne gibi imkan ve kolaylıklar sağladığına yönelik çalışma yürüttükleri saptandı.

İleride savunma sanayiinde görev alabilecek yabancı öğrencilerin bilgilerini de MOSSAD’a servis eden şebekenin, Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli dernek ve kuruluşlar hakkında da araştırma yaptıkları belirlendi. MOSSAD’ın saha sorumluları ile yurtdışında irtibat kuran 15 şüpheli, “uluslararası casusluk” suçundan tutuklandı.

KAYIP BAŞVURUSU

Bunlardan biri olan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistinli M.S.’nin durumu ise çok ilginç. Şüpheli hakkında bir süre önce kayıp başvurusu yapılmış, arkadaşları cuma namazı için evden çıkan M.S.’den bir daha haber alamadıklarını iddia etmişti. M.S.’nin İsrail tarafından kaçırıldığını öne süren yakınları sosyal medyada kampanyalar başlatmış, bazı sivil toplum kuruluşları da girişimlerde bulunup basın yayın kuruluşlarında haber yapılmasını sağlamıştı.

Bu süreçte M.S.’nin Filistin’deki babası da bir video ile Türkiye’ye seslenip oğlunun bulunmasını istedi. Ancak gerçeğin ortaya çıkması uzun sürmedi. Tutuklanan M.S.’nin, MOSSAD şebekesinin kritik bir üyesi olduğu belirlendi. 2 kez İsviçre’nin Zürih kentine gittiği ve burada MOSSAD saha sorumlularıyla görüştüğü ortaya çıktı.

ONLAR DA ANKESÖRLE GÖRÜŞMÜŞ

Şebekenin tıpkı FETÖ’cüler gibi umuma açık büfe ve ankesörlü telefonlarla haberleştiği tespit edildi. Ağdakiler, ulaştıkları bilgileri onbinlerce dolar ve euro karşılığında MOSSAD’la paylaşıyormuş. Bazı şebeke üyeleri hakkında polise kayıp başvurusu yapıldığı, böylece daha kolay çalışmalarının sağlandığı da belirlendi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 90
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hain köpek, milletine çıkarları için ihanet edenin cezası ölüm olmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankesörlü telefonlar hala ne diye var, akıllı telefonu olmayan varmı. Herkesin telefonuna açılması için mecburi olacak bir yazılım yükle, mobil hat dışı telefonları sök at kimin ne mal olduğu çıkar ortaya
    Cevapla
  • izmir♡van 2 yıl önce Şikayet Et
    satın alınmış,yada ailesi rehin alınmış yada gönüllü veya mecburi her ne sebeple olursa olsun türkiyemize düşmanlık eden dilistinli yada arap kim olursa olsun ne olursa olsun en iyi ve en kötü şartta mescidi aksamızdan kudüsümüzden vaz geçmeyeceğiz onu savunan lahraman filistinlilere karşı tavır almayacağız..bir kaç çürük karaktersiz davasını satmış yüzünden gazzwli filistinli kardeşlerimize sırt çevirmeyeceğiz..yaşasın Türkiye yaşasın amaçları için canını veren gazzeli filistinli kardeşlerimiz.nokta.
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    yetenekli insanların nasıl devşirildiğini iyi görün. evlatlarınızı kime sahiplik yaptığını iyi takip etmek gerek. bu ajan kılıflı öğrencileri de bulacak devletin istihbaratı. eskiden de böyle oluyordur herhalde. niye yurtdışına kaçıyordu veya kaçırılıyordu süper beyinler acaba. demek yerleşik düzen şimdi bozuldu. uyandı millet, uyandı insanımız. kendi gücünün farkında en azında şimdilik
    Cevapla
  • Metonya 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkan 90 lı yıllarda Bulgaristan Türkleri gelirken 300 bin Tütkün arasında 5 bin kgb ajanı var bunları niye alıyorsun ülkeye diyordu isyan ediyordu refah partisi kürsüsünden ozamanlar hükümete ve Özal'a şimdi gördünmü 5 milyon ülkeye soktuğun arapların içinden neleri var pkk daeş mossad
    Cevapla
  • S AHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    5 tane hain var diye 30 bin mazlumdan mi geçelim
    Cevapla
  • ANADOLU LİGİ 2 yıl önce Şikayet Et
    84 milyon türkün içindeki ajanlar ne olacak onlarıda mı başkan soktu türkiyeye
    Cevapla
  • Denizci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözleri diyenler çok yanlış yapmış Balkanlar daki Göçmenler asıl Osmanlı torunları dir damarlarıda hakii Türk kanı taşırken bunlar asla Türkiye'ye hainlik yapmazlar.. Ama şu Araplar bunları sadece sırf müslüman diye kabul ederseniz olacağı budur Araplar in kaçta biri hakiki Müslüman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü