Diyanetten fetva açıklaması: insanlık dışı bir davranış...

Diyanet, bazı medya mecralarında bir fetvayla ilgili çıkan haberlerin çarpıtma olduğunu kaydederek, 'Bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır' açıklamasında bulundu.

Diyanetten fetva açıklaması: insanlık dışı bir davranış...
Diyanetten fetva açıklaması: insanlık dışı bir davranış...
GİRİŞ 22.10.2021 18:07 GÜNCELLEME 23.10.2021 13:27
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı basın kuruluşlarında fetvayla ilgili çıkan haberlere ilişkin, "Zina, Allah'ın açıkça haram kıldığı çirkin bir fiil ve büyük bir günahtır. Bu menfur davranışın aile çevrelerine taşınması, aynı zamanda korkunç bir ahlaki yozlaşma ve toplumsal felakettir. Her mümin tarafından bilinen bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır." açıklamasında bulundu.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, birtakım medya mecralarında, 2015 yılında basılan bir kitapta geçen ifadelerin bağlamından koparılarak ve çarpıtılarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili insaftan, vicdandan, gerçeklikten yoksun paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Din İşleri Yüksek Kurulunun, vatandaşlar tarafından sorulan sorulara İslam'ın temel kaynakları doğrultusunda cevaplar veren yetkin bir kuruluş olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Fetva konusunda İslam hukukunda köklü bir gelenek ve güçlü bir usul vardır. Nasıl fetva verileceği ve fetvanın sonuçlarının nasıl uygulanacağı bu metodolojiye göre belirlenmektedir. Tüm bunları göz ardı ederek fıkhi metinler ve hükümler üzerine yorum yapmak, yanlış anlaşılmalara ve vahim sonuçlara yol açacak büyük bir cehalettir. Bir kez daha ifade edelim ki zina, Allah'ın açıkça haram kıldığı çirkin bir fiil ve büyük bir günahtır. Bu menfur davranışın aile çevrelerine taşınması, aynı zamanda korkunç bir ahlaki yozlaşma ve toplumsal felakettir. Her mümin tarafından bilinen bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır."

YORUMLAR 62
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Tmm anladıkta. Kadına bu kadar hakkın verilmesi nedir? Fıtrata uygun mu? Kadın cinayetleri arttı. Ayrıca kadına şiddet gösteren erkeği yetiştiren kadın değil mi? Kadın ortada pazarlama materyali gibi dururken niye ses çıkartmıyordunuz? Çocuğuna şiddet gösteren annelerle ilgili neden konuşmuyorsunuz? Anne baba ayrılınca islama görr çocuk kime verilir?
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin fetvası bir hüküm veya bir delil olarak kullanılmayan bir Ülkede neyi tartışıyoruz ve kardeşim hadi benim dinime peygamberime kitabıma hakaret eden adamın cenazesi ni kılıyorum diyen bir Diyanet görevlisinin varmı hakkı yok
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorun, sadece halkın diyanete güveninin kalmadığından, doğruyu söylese bile, güven olmadıkça her türlü yorum yapılır.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    diyanet sizin güvenini kazanması için ne yapmalı?
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin ömrü yaptığı Hatalardan dolayı ve yapması gerekli olduğu halde yapmadığı iç meselelerinden çok dış meselelere önem vermesinden .kendi halkının meselelerini görmezden gelmesinden ve camilere büyük iş düşmesine rağmen bundan kacmasından .Çoğu kişi namaz kılmasını ve duaları bilmiyor bunun için kurs verilmesi ve öğretilmesi ve lazım ilgililere duyurulur diyanet bunları yapmazsa kendi bildiklerimizle onların yüzünden bu gidişle mundar gidecez
    Cevapla
  • Haber 2 yıl önce Şikayet Et
    O fetvayı verenin suçu yok galiba.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    ortada fetva filan yok, hala okuduğunuz bile anlamak istemediğiniz anlamadığınız belli..
    Cevapla
  • Adem Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim fetva yok yaşanan bir hayasızlık var (Ki sizin umursamadığınız bir durum) bunun yuva daki neticesi sorulmuş ve cevabı verilmiş. Bu fetva bile değil.
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Hassas konulardaki fetvalar yazılı degil. sözlü telefonla olmalı soran kişinin bilgileri alinmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı