29 Ekim'de yollar kapanacak mı? Yarın hangi sokak ve caddeler trafiğe kapatılacak?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta şimdiden coşkuyla kutlanmaya başlandı. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılacak etkinlikler nedeniyle trafiğe kapalı olacak olan cadde ve sokaklar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hangi yolların kapanacağı araştırılıyor. İşte 29 Ekim (yarın) trafiğe kapatılacak yerler!

29 Ekim'de yollar kapanacak mı? Yarın hangi sokak ve caddeler trafiğe kapatılacak?
29 Ekim'de yollar kapanacak mı? Yarın hangi sokak ve caddeler trafiğe kapatılacak?
GİRİŞ 28.10.2021 14:15 GÜNCELLEME 28.10.2021 14:51

Tüm Türkiye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının coşkusu şimdiden yaşanmaya başlandı. Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılacak olan resmi törenler ve etkinliklerde dolayı trafiğe kapalı olacak yerler de belli olmaya başladı. Bu tarihlerde çalışacak olan yada bu tarihlerde seyahat edecek olan vatandaşlar, "Yarın hangi sokak ve caddeler trafiğe kapatılacak?" sorusunun cevabını arıyor. Peki, 29 Ekim'de yollar kapanacak mı? İşte başta İstanbul Ankara ve İzmir olmak üzere trafiğe kapanacak yerler...

29 Ekim'de Yollar Kapanacak Mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara ve İstanbul'da trafiğe kapatılacak yerler belli oldu. Başkent Ankara'da bazı yollar 28 Ekim Perşembe günü saat 23.00'dan itibaren, bazı yollar ise 29 Ekim Cuma saat 06.00'dan itibaren trafiğe kapalı olacak.

İstanbul’da ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 Ekim Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açılış töreni dolayısıyla gün boyu yeni bir trafik düzenlemesine gidileceğini açıkladı. Bu yollar arasında Mete Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Osmanlı Caddesi de yer alıyor.

Yarın Hangi Sokak ve Caddeler Trafiğe Kapatılacak? 

İstanbul'da trafiğe kapanacak yerler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 Ekim Cuma günkü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açılış töreni dolayısıyla gün boyu yeni bir trafik düzenlemesine gidileceğini açıkladı. AKM binasına ulaşımı sağlayan bağlantı yollarının açılacağı geçici düzenleme gün boyu uygulanacak.

Yapılan açıklamaya göre trafiğe kapatılacak olan yollar şu şekilde,

"Alınan kararla, Mete Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Osmanlı Caddesi, Dünya Sağlık Sokağı, Sıraselviler Sokak'ın Kazancı Yokuşu ile kesişimine ve İnönü Caddesi'nin Vakıf Çıkmazı'na kadar olan kısmı 1 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Kapanacak yollara alternatif güzergah olarak Kurabiye Sokak, Zambak Sokak, Meşelik Sokak, Kazancı Yokuşu, Pürtela Sokağı, Kutlu Sokak, Muhtar Kamil Sokak ile İnönü Caddesi ve Miralay Şefik Bey Caddesi belirlendi. İBB, bölgedeki trafik akışını yönlendirme tabelaları ve zabıta ekipleri ile koordine edecek."



Ankara'da trafiğe kapanacak yerler

Ankara'da trafiğe kapatılacak yollar ile ilgili Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılacak programlar sonrasında, TBMM tören alanından başlanarak İnönü Bulvarı-Atatürk Bulvarı, Ulus Meydanı-Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Ulus 1. TBMM Binası'na kadar olan güzergahlarda resmi geçit töreni düzenlenecek.

Gerçekleştirilecek olan programlar kapsamında, 28 Ekim Perşembe günü saat 23.00'dan itibaren Atatürk Bulvarı (Kuğulu Kavşağı-Ulus Meydan arası) ile bulvara açılan tüm cadde ve sokaklar, Ulus'a gidiş istikametine göre tek şeritli olarak trafiğe kapatılacak.

Ayrıca 29 Ekim Cuma saat 06.00'dan itibaren,

  • Dikmen Caddesi (Genelkurmay Kavşağı-Çetin Emeç Bulvarı kesişimi arası),

  • İsmet İnönü Bulvarı (Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi kesişimi-Akay Kavşağı arası), Atatürk Bulvarı (Kuğulu Kavşağı-Ulus Meydanı arası),

  • Cumhuriyet Caddesi (Ulus Meydanı-Gar Kavşağı arası),

  • Çankırı Caddesi (tüm cadde boyunca),

  • GMK Bulvarı (15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Anadolu Meydanı arası),

  • Ziya Gökalp Caddesi (15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Kolej Meydanı arası),

  • Milli Müdafaa Caddesi (Genelkurmay Kavşağı-GMK Bulvarı arası),

  • (İhtiyaç olması halinde) Dögol Caddesi (Beşevler Kavşağı-Anadolu Meydanı arası), Kazım Karabekir Caddesi (Celal Bayar Bulvarı’na çıkış yan varyantları-Anadolu Meydanı arası),

  • İstanbul Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi kesişimi ve İstiklal Caddesi-Atatürk Bulvarı kesişimi arası,

buralara açılan tüm cadde ve sokaklar programlar sona erene kadar araç trafiğine kapalı olacak. Ayrıca Gençlik Caddesi, Akdeniz Caddesi, Anıt Caddesi, Spor Park Sokak, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile buraya açılan cadde ve sokaklar çift yönlü olarak programlar bitene kadar araç trafiğine kapatılacak.

Açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için trafiğe kapatılacak yolların durumunu dikkate almaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarının faydalı olacağı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço