AB, 4 ülkeyi listeye ekledi! Türkiye ile ilgili güncelleme yapılmadı

AB, seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesine Arjantin, Kolombiya, Namibya ve Peru'yu ekledi. Türkiye ile ilgili bir güncelleme ise yapılmadı.

AB, 4 ülkeyi listeye ekledi! Türkiye ile ilgili güncelleme yapılmadı
AB, 4 ülkeyi listeye ekledi! Türkiye ile ilgili güncelleme yapılmadı
GİRİŞ 29.10.2021 15:04 GÜNCELLEME 29.10.2021 15:04

Avrupa Birliği (AB), COVID-19 nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesine 4 yeni ülke ekledi.

AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, zorunlu olmayan seyahatler için uygulanan ve kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasının tavsiye edildiği ülkeleri içeren liste güncellendi.

Son güncellemeyle AB ülkeleri Arjantin, Kolombiya, Namibya ve Peru'ya yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırabilecek.

Listede daha önce Avustralya, Kanada, Şili, Ürdün, Kuveyt, Yeni Zelanda, Katar, Ruanda, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Kore, Ukrayna, Uruguay, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyordu.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ BİR GÜNCELLEME YAPILMADI

Listede, AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin'e de sınırların açık tutulabileceği belirtiliyordu.

Listede yer almayan Türkiye ile ilgili ise bir güncelleme yapılmadı.

TAVSİYE NİTELİĞİNDE

AB'nin listesi, üye ülkeler için tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcılığı bulunmuyor. Söz konusu liste, iki haftada bir güncelleniyor.

Listedeki ülkelerden AB'ye turistik seyahatlere izin verilebilirken, yolculara test ve karantina gibi bazı tedbirler uygulanabiliyor.

Listede yer almayan ülkelere, AB ülkelerinin seyahat kısıtlamaları ise devam ediyor.

AB, Mart 2020'de salgının yayılmasını engellemek için 27 üye ülkenin yanı sıra Schengen bölgesinin parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirilmesini kararlaştırmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı