Akşener'in ziyaretinde 'Burası Kürdistan' diyen kişi hakkında karar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde "bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır" ifadesini kullanan kişi polis ekiplerince gözaltına alınan zanlı serbest bırakıldı.

GİRİŞ 30.10.2021 00:46 GÜNCELLEME 30.10.2021 09:16
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama, “Akşener'in dün ilçede gerçekleştirdiği ziyarette C.T.adlı esnafın, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor" sözleri üzerine Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri, soruşturma kapsamında C.T.’yi adresinde gözaltına aldı. Adli makamlara sevk edilen C.T. Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmıştır” denildi.

YORUMLAR 26
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Sehit kanlariyla sulanmis Turkiye'dir burasi. Bunu Dunya alem boyle bilsin. Bismillahirrahmanirrahim. Insan vatani ve namusu icin yasar.
    Cevapla
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa sınırları kaldırdı. Kanlı bıçaklı,İngiliz, alman,Fransız birleşti..Türkiye ye gelince,PKK ya destek veren,Aynı AVRUPA..Bunların Taşeronu, Bölücü hain PKK lılar..Havada SİHA lar dolaşıyor..PKKlı alçakların, Defolup gitmeleri veya Gebermeleri için,Hazır bekliyor..Bizden söylemesi..
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet Savcısı neye dayanarak serbest bırakıyor? Konuşmasının tamamı algı oluşturma çabası değil mi? PKK ağzı değil mi? Buna nasıl göz yumulabiliyor? Burada büyük bir sıkıntı var. Yetkilileri bu duruma müdahale etmeye çağırıyorum. Bu açık bir bölücülüktür. Daha ne denmesi bekleniyor?
    Cevapla
  • Umit 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim eyer soyldikler suç değilse neden tutuklandı suçsa neden göz altına alındı bu bir oyun bundan böyle her kes sokakta bağıra bağıra söyler aksine bile cevap menemeni demek bunu birileri söyletmek istiyor algı yaratıyorlar bu zozü yöyletene bakacaksın
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Fitne çıkaran bu adama haddi bildirilmeli.
    Cevapla
  • Şervan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeyh said için hangi müslüman türk ayaklandı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar: Türkiye'ye yakışmıyor!