Son dakika: 31 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 31 Ekim koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 31 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 31 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 31.10.2021 20:12 GÜNCELLEME 31.10.2021 20:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 347 bin 362 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 948 kişinin testi pozitif çıktı, 201 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Yaklaşık 3 milyon kişi zamanı gelen Üçüncü Doz aşısını henüz yaptırmadı. Bilim insanları üçüncü dozu Koruma Kalkanı Dozu şeklinde adlandırıyor. Üçüncü doz aşınızı yaptırın. 18-59 yaş arasında ve sağlıklıysanız 3. Doz için Turkovac da tercih edebilirsiniz.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 31 Ekim’de açıklanan 24 saatlik verilere göre, 23 bin 948 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 201 oldu. Bir günde toplam 347 bin 362 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 26 bin 175 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 78,39 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,24 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 116 milyon 280 bin 951’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Ordu var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 82,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Osmaniye, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 53 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 13
  • Bir dost. 2 yıl önce Şikayet Et
    İsteyene ölüm bile şifa. Aşı olmak istemiyorsanız vurulmazsınız. Ama aşı olma kararı vermeyenlere kötü örnek olmayınız. Aşının gelecekte insanlar üzerine ne gibi bir zarar vereceğini dünya bile bilmez iken, bu her şeyi biliyorum gibi yazı yazanlara hayret ediyorum. Bırakın bilim insanları konuşsun.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonu düşürün, covit bitti.
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    imdi 3. doz diyorsunuz merak ediyorum 6 ay sonra ne diyeceksiniz.
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    pandemi bitmezse 4. Pandemiye baağlı. Pandeminin bitmesi de herkesin kısa sürede aşı olmasına bağlı. Aşı olmayanlar yüzünden aşı olanlar belki de 7. doz aşı alacak
    Cevapla
  • ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    bence yanıldık aşı olmamak en iyisiymiş diyecekler.
    Cevapla
  • Dilhun Maske 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitsin artık bu covid
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumartesi arkadaşla çalıştık 2 doz biontech asılı idi şimdi hasta evde yatıyor belirtiler her yerim ağrıyor öksürük balgam aşırı terleme...test pozitif çıktı...bende de asi yok belirtide yok...not 14 ay önce covit geçirmiştim...Corona olurmuyum...bilim kuruluna soruyorum...acele el cevab...asi karşitiyim demeyin aşilarin ise yaramadigini düşünüyorum yoksa faydasi olduğunu düşündüğüm aşilardan yaotiryirum
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Vatandaş? Çünkü Kovit-19 Biyolojik bir Virüs, insan kurtulsa bile İlerde Muhakkak Hasar bırakıyor... ve artık Bağışıklığı güçlü insanlarıda vuruyor, Özellikle (40 Yaş altı) Gençleri.. Onun için Aşı olun diyor uzmanlar.. Yani şu an Tek Çare Aşı.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilim kuruluna sorarsan covit olduktan 1 ay sonra antikorun yüksek bile olsa aşılarını ol diyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim