VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilere 400 TL burs yardımı yapılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021-2022 eğitim öğretim yılı üniversite burs başvurularını almaya başladı. Kamu kurumlarından burs alan veya asgari düzeyde geliri olan öğrenciler VGM burs başvurusu yapamazken burs almaya hak kazanan adaylara 8 ay boyunca karşılıksız 400 TL ödeme gerçekleştirilecek. Müracaatlar vgm.gov.tr adresinde bulunan form üzerinden gerçekleştirilecek. Peki VGM burs başvuru şartları neler, başvuru nasıl yapılır? İşte 2021 VGM burs başvuru ekranı...

VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilere 400 TL burs yardımı yapılacak!
VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilere 400 TL burs yardımı yapılacak!
GİRİŞ 04.11.2021 14:39 GÜNCELLEME 04.11.2021 14:39

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim (üniversite) burs başvuruları 1-15 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruları henüz başlamadığından üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler VGM burslarına yoğun ilgi gösteriyor. Kamu kurumlarından burs desteği alanlar başvuru yapamazken kredi alan öğrenciler VGM 2021 bursuna müracaat edebilecek. Bursiyerlere ödemeleri Ekim-Mayıs ayları arasında toplam 8 ay boyunca gerçekleştirilecek. Değerlendirme işlemleri VGM yönetmeliğine göre gerçekleştirilirken öğrencilerin ihtiyaç sahibi olması belirleyici olacak. Burs almaya hak kazanan adaylardan ek olarak belge talep edilirken, istenilen bilgileri zamanında teslim etmeyenler burs hakkını kaybedecek. Peki 2021-2022 VGM burs başvurusu nasıl yapılır? İşte internet üzerinden aylık 400 TL burs başvurusu yapma ekranı!

KYK burs ücretleri 2022 yılında zamlanacak mı? 650 TL olan kredi ve burs ücretleri yeni yılda...KYK burs ücretleri 2022 yılında zamlanacak mı? 650 TL olan kredi ve burs ücretleri yeni yılda...

VGM Üniversite Burs Başvuruları Kasım Ayının İlk Gününde Başladı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim burs başvuruları sona erdi ve değerlendirme işlemleri başladı. VGM resmi internet sayfasından yayınlanan takvimde dikkate alınarak 2021-2022 üniversite burs başvuru ekranı erişime açıldı. Sizde burstan yararlanmak için buradan direkt olarak başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz. Burs başvurusu yapacak öğrenciler kimlerin başvuru yapabileceğini, değerlendirme kriterlerini ve burs ücretlerini merak ediyor. İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilecek bursa ait sıkça sorulan soruların tek tek cevapları;

(1)Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursundan Kimler Faydalanamaz?

Sürekli bir işte çalışarak, asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip olanlar,

T.C. vatandaşı olmayanlar,

Polis ve Askeri okul öğrencileri,

Ek süre öğrenim gören öğrenciler, (okulunu uzatanlar)

Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler,

(2) KYK burs ve kredisi almak VGM bursuna engel midir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burstan yararlanan öğrenciler VGM bursundan yararlanamazlar. Ancak öğrenim kredisi alan öğrenciler burs başvuru hakkına sahiptir. (VGM burs başvuru sonuçları KYK burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra duyurulur.)

(3) VGM 2021-2022 Burs Ücreti Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021-2022 eğitim öğretim yılında burs ücretlerinde değişikliğe gitti. Geride bıraktığımız sene Yükseköğrenim burs ücreti 300 TL'yken bu yıl 100 TL zam yapılarak bu ücret 400 TL'ye çıkartıldı.

(4) Vakıflar Genel Müdürlüğü burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, üniversite bursu ödemeleri bir eğitim döneminde 8 ay boyunca gerçekleştirilir. Öğrencilere Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ödeme yapılır.

(5) VGM Burs Ödemeleri Hangi Durumlarda Kesilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü her dönem başında öğrencilerden belge talep eder. Bu belgelerde öğrencilik durumunun devam edip etmediği ve başarı durumu takip edilir. Öğrencilik durumunun sona ermesi, GNO'nun (Genel Not Ortalaması) 2.00 altına düşmesi, öğrencinin işlediği suçtan dolayı 6 ay ve üzeri hapis cezası alması ve istenilen belgenin Vakıflar Genel Müdürlüğüne teslim edilmemesi durumlarında burs ödemesi kesilir. Ayrıca Vakıf üniversitelerinde %100  burs alan ve burs hakkının kaybeden öğrencilerin bursu kesilir.

VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları her yıl olduğu gibi bu yılda internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu yüzden öğrencilerin herhangi bir kuruma direkt olarak müracaat etmesine gerek yoktur. Öğrenciler buradan başvuru sayfasına direkt olarak erişebilir ve aşağıdaki adımları sırasıyla takip ederek burs başvurusunda bulunabilir.

1-Yükseköğrenim Bursu Başvuru Giriş Ekranı

Yukarıda bulunan adresten başvuru sayfasına giriş yapan öğrenciler T.C. kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi, baba adı, kişisel veri metni ve güvenlik kodunu doğrulayarak birinci adımı geride bırakır.

2- İkinci adımda öğrencilere ait bazı kişisel bilgiler talep edilir. Giriş yaptıktan sonra öğrencilere ait nüfus bilgilerinin eksiksiz doldurulması istenir. Öğrenci dışında aile fert sayısı, öğrenci dışında üniversite okuyan kardeş sayısı gibi.

3- Nüfus bilgilerinin ardından adaydan aile bilgileri talep edilir. Çalışan veya vefat eden anne-baba bilgileri, eşin çalışma durumu, ailenin toplam geliri gibi bilgiler burada beyan edilir.

4- Aile bilgilerinin ardından öğrencinin eğitim aldığı üniversite, fakülte, bölüm program gibi bilgiler istenir.

5- Eğitim bilgilerinin arından öğrenci ve ailesinin ikamet durumu ve iletişim bilgileri istenir. Kalınan evin kira veya kendi ev olma durumu, öğrencinin yaşadığı evin aile ile birlikte olması veya olmaması gibi bilgiler talep edilir.

6- Bilgilerin doldurulmasının ardından adaylar başvuru ve onay bölümüne geçilir. Bu bölümde öğrenciler burs başvuru metnini okuduklarını ve kabul ettiklerini belirtmiş ve burs başvurularını tamamlamış olurlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin