KYK burs ücretleri 2022 yılında ne kadar zamlanacak? 650 TL olan kredi ve burs ücretleri yeni yılda...

KYK burs başvuruları için geri sayım başladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler burs ücretlerinin yeni yıl ile birlikte ne kadar olacaklarını gündemlerine aldı. İhtiyaç sahibi öğrenciler eğitim giderlerini KYK burs ve kredi ücretleri ile karşılıyor. YKS 2. ek yerleştirme sonuçları akabinde üniversitelere kayıtlar dün sona erdi. Başvuru tarihleri için araştırmalar sürerken ücretlerde merak ediliyor. Peki 2022 KYK burs ücretleri ne kadar olacak?

KYK burs ücretleri 2022 yılında ne kadar zamlanacak? 650 TL olan kredi ve burs ücretleri yeni yılda...
KYK burs ücretleri 2022 yılında ne kadar zamlanacak? 650 TL olan kredi ve burs ücretleri yeni yılda...
GİRİŞ 04.11.2021 14:38 GÜNCELLEME 04.11.2021 14:38

Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılanması için burs ve kredi desteği sağlanıyor. 2022 yılında burs başvuru tarihlerinin henüz açıklanmaması nedeniyle öğrencilerin sabırsız bekleyişi devam ediyor.  Üniversite okumaya yeni hak kazananlar ile birlikte ara sınıflar KYK burs başvurusunda bulunabilecek. Öğrencilerin gündeminde tarihlerin yanı sıra yeni yıl ile birlikte burs ücretlerinin ne artırılacağı da var. Geride bıraktığımız yılda burs ve kredi ücreti 150 TL zamlanarak 650 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri her ayın 7'sine kadar toplam 12 ay boyunca gerçekleştiriliyor. Yeni yıl ile birlikte bu ücretlerde düzenleme yapılması bekleniyor. Peki 2022 KYK burs ücretleri ne kadar zamlanacak? İşte öngörülen miktarlar....

TÜBİTAK öğrencilere 1.000 TL ile 4.000 TL arasında burs verecek! Başvurular bu ay alınacak!TÜBİTAK öğrencilere 1.000 TL ile 4.000 TL arasında burs verecek! Başvurular bu ay alınacak!

2022 Yılında KYK Burs ve Kredi Ücretleri Ne Kadar Zamlanacak?

KYK burs ve kredi ücretleri, son 5 yılda toplam 320 TL zam yapıldı. 2016-2017 yılında  burs ücreti 400 TL iken 2020-2021 eğitim öğretim yılında bu miktar 650 TL seviyesine çıkartıldı. Yeni burs ücretleri her yıl Ocak ayında öğrencilerle paylaşılıyor. Bu yıl burs miktarının 750 TL'ye kadar çıkması bekleniyor. Konuyla ilgili bir gelişme yaşandığında detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

KYK Başvuruları Neden Henüz Başlamadı?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) aldığı ortaklaşa kararda bu yıl öğrencilerin pandeminin ortaya çıkardığı koşullardan olumsuz etkilenmemesi için bir takım değişikliklere gitti. Merkezi yerleştirme haricinde öğrencilerden iki ek tercih alındı. İkinci tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde duyurulurken üniversite kayıt işlemleri 31 Ekim'de sona erdi. Bu sebepten ötürü KYK burs ve kredi başvuru takviminde gecikme yaşandı. Burs başvurularının bu hafta içerisinde alınması bekleniyor.

KYK Kredi Geri Ödemesi Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvurularını değerlendirirken farklı devlet kurumlarından gelen belgeleri karşılaştırıyor. Bu belgeler neticesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler belirlenerek burs hakkı tanınıyor. Diğer öğrencilere göre daha az ihtiyaç sahibi öğrencilere ise geri ödemeli kredi fırsatı sunuluyor. Burs çıkmayan öğrenciler genellikle kredi alırken geri ödemeli kredinin nasıl ödendiği öğrenciler tarafından merak ediliyor. Öğrenim kredisi ödemeleri normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödenir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?