Son dakika: 1 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde cidddi artış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 1 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde cidddi artış
Son dakika: 1 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde cidddi artış
GİRİŞ 01.11.2021 20:51 GÜNCELLEME 01.11.2021 20:51
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 643 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 678 kişinin testi pozitif çıktı, 217 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablsouna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Kimileri aşıdan beklenen sonucun alınamadığı kanısında. İkinci doz aşı oranı %75’i geçtiği halde vaka sayıları 30 bini aşabiliyor. Oysa aşıyla sağlanan önemli bir sonuç var. Artık hızlı tırmanışlar ve pikler görmüyoruz. Dramatik seyir yerine stabil, kontrolü kolay bir seyir var.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. Son 24 saatlik verilere göre 28 bin 678 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 217 oldu. Bir günde toplam 356 bin 643 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 29 bin 296 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 78,55 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,31 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 116 milyon 486 bin 234’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Ordu var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 82,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 53,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 32
  • türbedar 2 yıl önce Şikayet Et
    9 kasım dan sonra da stad lar ful kapasite açılacakmış,o zaman seyreyle vakaları,
    Cevapla
  • taraftar 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olmayan ölüyor aşı olmak lazim
    Cevapla
  • bayırbucak 2 yıl önce Şikayet Et
    hala pazar ile pazartesi arasında vaka ve vefat farkı olduğu kavranamamış.
    Cevapla
  • Vatandaş ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Artar tabiki çünkü çoğu insan en azından test sonucu çıkana kadar işten kaytarmak için tatil gününde değil pazartesi mesai başlayınca test oluyor maalesef insanlığın geldiği nokta bu
    Cevapla
  • Merve 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olun arkadaşlar. Allah da böyle ister, eğer korunmanın veya tedavinin bir yolu varsa ve o yolu reddedersek bunun vebali çok büyük. Hele ki başkalarını da etkilersen epeyce katlanır bu vebal. Korona şakaya gelecek bir virüs değil.
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah şeytana uymamayi ister. Muslumanin bu işin arkasındaki seytanligi görecek kadar akletmesini ister. Tek tedavinin aşı olmadığını doğal bağışıklığı güçlendirerek de tedbir alınabileceğini bilen kul ister.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun iyi cesursun Allah in yerine bile konuşuyorsun... Edep ya hu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu