24 kilo uyuşturucuyla yakalanan ödüllü polis: Arabada mal olduğunu bilmiyordum

Adana'da 2019 yılında uyuşturucu operasyonunda gösterdiği başarı nedeniyle ödül alan ve geçtiğimiz günlerde aracında 24 kilo 600 gram eroinle yakalanan C.A.'nın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.

24 kilo uyuşturucuyla yakalanan ödüllü polis: Arabada mal olduğunu bilmiyordum
24 kilo uyuşturucuyla yakalanan ödüllü polis: Arabada mal olduğunu bilmiyordum
GİRİŞ 01.11.2021 22:30 GÜNCELLEME 01.11.2021 22:30

Uygulama noktasından kaçarak 60 km yol giden ve kaza yaparak yakalanan C.A., "Arabada mal olduğunu bilmiyordum. Benim alakam yok. İzmir'e eşimi götürmek için yola çıktım. Cebimde 3 tane kamptagon vardı. O yüzden kaçtım" dedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışmayla 29 Ekim gecesi Ereğli yolunda Adana'nın Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru C.A.'nın kullandığı 07 MSP 74 plakalı otomobil durduruldu.

UYGULAMA NOKTASINDAN KAÇTI

Kimlik kontrolü sırasında C.A., uygulama noktasındaki polis memuru Yasin Noyan'a çarparak kaçtı. Polislerin peşine düştüğü otomobil, yaklaşık 60 kilometrelik takibin ardından Ereğli- Adana karayolunda başka bir otomobile çarptı. Bu otomobildeki 4 kişi yaralandı.

3 POLİS MEMURUNU YARALADI

Kaza sonrası C.A. ile yanındaki eşi N.A. gözaltına alınmak istendi. Ancak C.A., görevli polislere direnince arbede yaşandı. Bu sırada bir polis memurunun sağ el parmağı kırıldı, diğer polis memurunun ise beline aldığı darbe sonucu yaralandı. 3 polis memuru ile otomobildeki 4 yaralı, hastaneye kaldırıldı.

Polis memurları, tedavilerinin ardından taburcu oldu. çiftini gözaltına alan ekiplerin otomobilde yaptığı aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Çevrede yapılan aramada ise otomobilden atıldığı anlaşılan 24 kilo 600 gram eroin bulundu. Konya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan C.A. tutuklanırken, eşi N.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2019'DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDEN BAŞARI BELGESİ ALMIŞ

Kaçarken 3'ü meslektaşı 7 kişinin yaralanmasına neden olan C.A., 2009 yılında İstanbul'da görevliyken, 5 meslektaşıyla birlikte avukat Malik Zengin'i darbettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada 1 yıl 3 ay ceza almıştı. Daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü'ne atanan C.A., meslektaşı İ.Y. ile 20 Mart 2019'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda şüphelileri yakalamış, dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından 'Başarı Belgesi' ile ödüllendirilmişti.

"ARABADA MAL OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Konya'da 24 kilo 600 gram eroinle yakalanan polis memuru C.A.'nın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde susma hakkını kullanmak istediğini söyleyen C.A., "Arabada mal olduğunu bilmiyordum. Benim alakam yok. İzmir'e eşimi götürmek için yola çıktım. Cebimde 3 tane kamptagon vardı. O yüzden kaçtım" dediği belirtildi.

PİYASA DEGERİ 1.5 MİLYON LİRA

Ayrıca C.A.'NIN kaçarken otomobilinden attığı 24 kilo 600 gram eroinin piyasa değerinin 1.5 milyon lira olduğu belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması