Emekliye seyyanen zam müjdesi! Ocak'ta emeklilerin maaşı ne kadar artacak?

SSK ve Bağ-Kur emelilerine seyyanen zam yapılması bekleniyor. Yeni yıldan itibaren en düşük emekli maaşının 2.000 liranın üzerinde olacağı gündemde.

Emekliye seyyanen zam müjdesi! Ocak'ta emeklilerin maaşı ne kadar artacak?
Emekliye seyyanen zam müjdesi! Ocak'ta emeklilerin maaşı ne kadar artacak?
GİRİŞ 07.11.2021 11:06 GÜNCELLEME 07.11.2021 11:07
Bu Habere 364 Yorum Yapılmış

Önümüzdeki sene için yapılacak sosyal çalışmalardan birisi de emeklilerin maaşlarıyla ilgili olacak. Bu çalışmalar neticesinde emekliler için seyyanen zam da gündeme gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılacak çalışmalarda emeklilerin gelirlerinde düzeltme de yapılması hedeflenmekte. Vatandaşlar konuyla ilgili bekleyişi sürdürürken bu alanda iki konu üzerinde duruluyor. Öncelikli olarak ise aylıklarına rutinin dışında bir zam yapılması gündemde. Böylece en düşük emekli maaşı 2.000 TL olması ve üzerine enflasyon oranında zam yapılması bekleniyor.

Asgari ücrete 848 TL zam! 2022 net - brüt asgari ücret ne kadar olacak?Asgari ücrete 848 TL zam! 2022 net - brüt asgari ücret ne kadar olacak?

Emekliye Seyyanen Zam

Pandemi sürecinde emeklilerin taban aylıkları önce 1000 TL'ye çıkarılmış ardından da 1.500 TL yapılmıştı. Emekli maaşı karar sonrası en düşük emekli maaşı 1.500 TL olmuştu.

Artan enflasyonla birlikte yapılacak zammın yetmemesi gündeme geldiği için emeklilere seyyanen zammın ardından enflasyona göre zam yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılacak çalışmalarda emeklilerin gelirlerinde düzeltme de yapılması hedeflenmekte. Vatandaşlar konuyla ilgili bekleyişi sürdürürken bu alanda iki konu üzerinde duruluyor. Eğer bu konuda karar verilirse 2 bin liranın altında emekli maaşı kalmamış olacak.

Hükümet Harekete Geçti!

AK Partili milletvekilleri vatandaşlar ile bir araya gelip sorunlarını dinledi. İstek ve talepler rapor haline getirilerek parti genel merkezine sundu. Yapılan çalışmaların çerçevesinin belirlenmesinde bu öncelikli beklentiler de dikkate alındı. Dar gelirliyi rahatlatmak için atılması planlanan, üzerinde çalışılan konular emeklilerin durumlarının düzeltilmesi için de iki konu üzerinde duruluyor. Öncelikli olarak aylıklarına rutinin dışında bir zam yapılması gündemde. Böylece geniş bir kitlenin alım gücü ile ilgili ciddi bir rahatlama sağlanmış olacak. Tartışılan bir başka düzenleme ise 2 bin liranın altında emekli maaşı alanlara seyyanen zam yapılarak bunların yukarı çekilmesi. Eğer bu konuda karar verilirse 2 bin TL'nin altında emekli maaşı kalmayacak.

2022’de En Düşük Emekli ve Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası yüzde 18.4'lük tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 9,18 olduğunda emekli memurların alacağı zam yüzde 5 ve enflasyon farkı ise Temmuz'daki yüzde 3'ün üzerindeki 6.18'lik oran olacaktır. Bu durumda memur emeklileri yüzde 5+6,18 yani yüzde 11,18 zam alacak.

Bu orana göre, seyyanen zamla birlikte en düşük emekli maaşının 2.000 liraya yükseldiği düşünüldüğünde enflasyonla birlikte 2.183 TL, 2.500 TL maaş alan emeklinin maaşı ise 2.729 TL olması bekleniyor.

YORUMLAR 364
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Fazla purım emeklı aylıgını dısurutor 5510 sayolı kanun 2008 yılunda cıkrı ayluk baglama oranı dustu harcluk gıbı bısey 2500 tl sgk emrklı aylıgı askerı ucreyle sabıtlenmedı
    Cevapla
  • Garip Kaldım... 2 yıl önce Şikayet Et
    Gariban Kaldık...Bir an önce 2. intibak çıkmalı ben 2000 den sonra emekli oldum 7000 iş günü prim ödemişim Ssk ya 2000 öncesine yapılan intibak zammı örnek 4000 bin iş günüyle emekli olan bir kişi benden daha fazla maaş alıyor ve yapılan her maaş zamlarıyla 2000 sonrasın la emekli olanların arası açılıyor acilen bu açığın her iki tarafa da zarar vermeden adil ve acil bir şekilde düzeltilmesi günümüz şartlarında geçinmek zorlaşıyor gırtlaya kadar borçluyuz bankalara.Allah yardımcımız olsun...Teşekkürler
    Cevapla
  • Namzet 2 yıl önce Şikayet Et
    2013 de asgari ücretten 100 tl fazla alıyordum 100 tl o zaman iyi para maaş 850 veya 900 civarı sene 2021 maaş 2500 civarı asgari ücret solladı geçti 3000 de 4000 de alsan zaten paranın değeri yok zaten evde kira oldumu bir evde karı koca da emekli olması şart
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Emekli zammı maaşları seyyanen yapılmalı.emekli maaşları arasında büyük adaletsiz lik ve fark var.ozel sektörde patron işçi primini ne kadar Az Gösterirse o kadar emekli maaşı düşüyor.Haliyle özelde asgari ücretten gosterilenlerle devlette veya kurumsal firmalarda çalışan lar emekli olunca çok farklı maaşlar alıyor.devlere memur ilkokul,ortaokul,lise olarak giriyor da bunlar dışardan bu okulların ve sonra çıkarılan sırf bunlar için AÖF lerden diploma alarak maaşları yükseliyor. Özelde böyle bir şey yok buda adaletsiz bir durum.sonucda ilkokul mezunu memur AÖF diplomasiyla şef amir oluyor.istisnalar hariç yanlış .
    Cevapla
  • Bum 2 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü