2022 net - brüt asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı için çalışmalar başlıyor. Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerine bakılarak asgari ücret zammının yüzde 25-30 arasında olacağı tahmin ediliyor. Peki 2022 net asgari ücret tutarı ne kadar olacak?

2022 net - brüt asgari ücret ne kadar olacak?
2022 net - brüt asgari ücret ne kadar olacak?
GİRİŞ 08.11.2021 09:08 GÜNCELLEME 08.11.2021 09:13
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Ekim'de tüketici fiyat endeksi önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,89 arttı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu zam oranını belirlemek için bu ayın sonuna doğru toplanacağı bekleniyor. Son enflasyon rakamının 5-6 puan üzerinde zam yapılacağı gündemde. 

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 25-30 ZAM BEKLENİYOR!

Enflasyonun yüzde 20 seviyesine çıkmasının ardından, asgari ücretin yeni rakamları da belirlenmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en hassas olduğu hususlardan bir tanesi de vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesidir. İlgili bakanlıklarımızla güçlü bir iş birliği içinde çalışıyoruz. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz’’ dedi.

2022 ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI (NET - BRÜT)

Senaryoya göre asgari ücrete yüzde 25'lik zam yapılırsa, 2022 yılında brüt asgari ücretin 4.471 TL'ye, net asgari ücretin ise 3.531 TL'ye çıkması bekleniyor. 

Yüzde 30'luk zamma göre brüt asgari ücretin 4.650 TL'ye, net asgari ücretin ise 848 liralık artışla 3.673 TL'ye çıkması bekleniyor. Burada küçük artış ve inişlerle bakıldığında net asgari ücretin 3.500 ile 3.700 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

ENFLASYON NE KADAR OLDU?

TÜİK verilerine göre, TÜFE’de (2003=100) 2021 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,39, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,75, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,89 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 17,09 artış gerçekleşti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumundan ötürü Burak Beyi tebrik ederim,çok güzel taş atıyor,yani aslında Türkiye de bazılarının çok zengin,bazılarının ise çok fakir olduğunu imalı,şifreli bir şekilde latifeyle açık ediyor.kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla misali.anlıyana.
    Cevapla
  • Evladı osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes farkli birşeyler yazmış asgari ücret bazı yerlerde tasralarda denizden uzak kesimlerde yeterli olabilir ancak büyük şehirlerde sahil kesimlerine yakın yerleşim yerlerinde hayat pahalı oralarda yaşamak için çok yetersiz kalıyor buyuksehirleden sahil kesimi yerleşim yerlerinden memurlar bile kaçıyor çünkü hayat pahalı
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    5 market eğer ucuz olursa maaşla gecinirim ve ekmek 3 TL oldu tabiki ben halk ekmek alıyorum 3 çocuk var
    Cevapla
  • Altaylı Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar genelde bşr yerleri biraz kalabalıkbgörünce insanları çok zengin zannediyor., evet Türkiyede zengin az değil, lakin asgari ücretle çalışan işcide az değil evli 2/3 çocuklu alide asgari ücretde çok değildir., zenginlerin fakirlere en büyük tavsiyesi sabır ve kanaattır., kendileri çok kanaat sahibimidir? Verilen nimete elbette şükür elzemdir., RABBİM Çalışanlrı helalinden merzuk eylesin. Selam ve dua ile
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede herkez cok zengin. Arabalar evler daireler restoranlar...hala aglanirlar
    Cevapla
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Türkiye'de yaşadığından eminmisin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor