Atatürk Kültür Merkezi Enver Aysever'i rahatsız etti: İstanbul'a zulüm edildi

Gazeteci Enver Aysever, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi için, "Dünyanın hiçbir önemli ülkesi şehirlerine bu zulmü yapmaz. Anılarımız, belleğimiz silindi. Bu tamamen ideolojik bir tercihtir" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Enver Aysever'i rahatsız etti: İstanbul'a zulüm edildi
Atatürk Kültür Merkezi Enver Aysever'i rahatsız etti: İstanbul'a zulüm edildi
GİRİŞ 02.11.2021 17:34 GÜNCELLEME 02.11.2021 17:35
Bu Habere 349 Yorum Yapılmış

Deprem riski nedeniyle yıkılıp yeniden inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Cumhuriyet’in ilanının 98. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Dünyanın en iyi orkestralarından biri olan Londra Filarmoni Orkestrası’nın “Çaldığımız en iyi salon” yorumunda bulunduğu yeni AKM, hükümete muhalif isimleri rahatsız etti.

TAMAMEN İDEOLOJİK BİR TERCİH

Gazeteci Enver Aysever, eski AKM’nin yıkılmasıyla İstanbul’a zulmedildiğini savundu. Aysever, “Dünyanın hiçbir önemli ülkesi şehirlerine bu zulmü yapmaz. Anılarımız, belleğimiz silindi. Bu tamamen ideolojik bir tercihtir” dedi.

Sultanahmet Camii’nin, Topkapı Sarayı’nın ve Aya İrini’nin yıkılmasıyla AKM’nin yıkılmasının eş değerde olduğunu öne sürdü.

"AKM ÖVGÜSÜ DÜZMEK NEDİR?"

Atatürk Kültür Merkezi’nin yenilenmiş haline övgüler dizilmesini de eleştiren Aysever, “AKM açıldı diye sevinen sanatçı arkadaşlarımı gayet iyi anlıyorum. Yıllardır perişan olmuşlardı, mesleklerini yapamıyorlardı. Ancak yeni AKM övgüsü düzmek nedir hiç anlamıyorum” ifadesini kullandı.

REKOR SÜREDE TAMAMLANDI

Toplam alanı 95 bin metrekareyi bulan AKM’nin inşası 2,5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlandı. Seyirci kapasitesi 2 binin üzerinde olan salon, her türlü kültür sanat faaliyetini icra etmeye uygun altyapıyla donatıldı. İkinci salonu da 800’ü aşan seyirci kapasitesi ve modern donanımıyla pek çok faaliyet için uygun bir altyapıya sahip.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 349
  • MK3834 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların da belleği var ve bu yaptıklarınızı hiç unutmayacağız aşağılık kompleksli batı sevicisi devlet-millet düşmanı satılmışlar...
    Cevapla
  • Aydın Gündüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Fareler lağımı sever.
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel eser yapılmış taksime eskisinin den bin kat iyi ye iyi olmuş diyemeyen çekemeyen zihniyet sen de yap bir eser heykel olmasin.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah Reisim ah ne muhafazakarlara yaranabildin ne Kemalistlere Allah sana yardım etsin
    Cevapla
  • 3659 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasetliğinle çatla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak