Son dakika: 2 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca, kritik veriye dikkat çekti

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da durumla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Son dakika: 2 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca, kritik veriye dikkat çekti
Son dakika: 2 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca, kritik veriye dikkat çekti
GİRİŞ 02.11.2021 20:15 GÜNCELLEME 02.11.2021 21:53
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'nu "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaştı. Buna göre, son 24 saatte 361 bin 533 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 796 kişinin testi pozitif çıktı, 224 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 29 bin 837 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 78,70, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 89,38 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 116 milyon 663 bin 497 doza yükseldi. 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Koca da sosyal medya hesabından, "18 yaş ve üstü nüfusta birinci doz aşı oranımız yüzde 90’a yakın. İkinci doz oranımız yüzde 79 seviyesinde. İkisi arasında 11 puan fark var. Bu farkı kapatmalıyız. Aşının süreci stabil hale getirdiği ve can kayıplarını azalttığından şüphemiz yok. Fakat tek doz, sonuç almak için yetersiz" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 22
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Havalar soğudukça vakalar daha da çok artacaktır.
    Cevapla
  • Rambo 2 yıl önce Şikayet Et
    Memleket covid ten yanıyor insanlar ölüyor ve sayılar vakalar düşmüyor ama herkes işinde gücünde kim öle kim kala ortalık karman çorman okullarbirdefa kapanmali kapanmalar sıkı olmali önlemler artirilmali
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Baskan keşke birazda acil servislerdeki iş yavaşlatmalardan bahsetse... Vatandaş heder oluyor bir iki doktorun elinde.
    Cevapla
  • Doktor Acil 2 yıl önce Şikayet Et
    acil doktoru idim. mesleğime aşıktım. vatandaş istediği olmayınca hakaret küfür hatta fiziksel saldırıda bulunuyor. Ülke nüfusunun 2 katı acil başvurusu var bu ülkede. Yeşil alanda tuvalete gitmek istediğimizde başka dr baksın o zaman diyorsunuz. 6 ayda 8bin dr istifa etti bu ülkede.
    Cevapla
  • Dadaş. 25 2 yıl önce Şikayet Et
    ali onlarinkide can öyle diyceyine halkimiz kurallara uysa aşisini olsa herkez rahatlar deyilmi özür kural yok koyunsürüsü gibi ic ice geziyoruz aemeler öyle Devlet netsin.
    Cevapla
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı vurulmayanlara yaptırım neden yok.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lan zırtlama aşı olmayanmı kaldı tırt herif.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne ? Sen git istediğin kadar aşı ol.
    Cevapla
  • Erdoganci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanane , sen asi olup kendini koruduysan kafan rahat olmali . Ayrica asililar bisey olmaz diyerek daha fazla bulastiriyorlar . Sigara olduruyorsa , neden yaptirim yok ?
    Cevapla
  • Orhan Hak 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık çalışanları Turkovak aşı çalışmasında gönüllü olmalı
    Cevapla
  • sağlıkçı 2 yıl önce Şikayet Et
    orhan hak senin olmana engel ne gir e nabıza sende ol illa birileri senin içi öncülükmü etmeli gerisini saygı gereği yazmıyorum herhalde anladın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı