TÜBİTAK araştırmacısının ölümünde dikkat çeken '27' detayı

TÜBİTAK Malzeme Enstitüsü'nde kimyasal sensör teknolojileri üzerine çalışan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar'ın Tuzla'daki evinde ölü olarak bulunmasıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

TÜBİTAK araştırmacısının ölümünde dikkat çeken '27' detayı
TÜBİTAK araştırmacısının ölümünde dikkat çeken '27' detayı
GİRİŞ 03.11.2021 09:28 GÜNCELLEME 03.11.2021 10:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Tuzla'daki evinde ölü olarak bulunan TÜBİTAK Malzeme Enstitüsü'nde kimyasal sensör teknolojileri üzerine çalışan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar'ın ölmeden önce eşine bıraktığı notta tam 27 kez "çok, çok, çok..." yazarak "seni seviyorum" yazdığı ortaya çıktı. Erbahar'ın boşanma aşamasında olduğu ve bir süredir bunalımda olduğu öne sürülürken sosyal medyadan paylaşım yapan onlarca kişi bilim insanının ölümünü şüpheli buldu. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Davayla ilgili sürülecek iz sonrası "27" sırrının konuyu aydınlatabileceği öngörülüyor. İşte Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre, Dilek Dündar Erbahar'ın ölümüyle ilgili yeni detaylar...

ÖDÜLLÜ BİR BİLİM İNSANI

TÜBİTAK Malzeme Enstitüsü'nde kimyasal sensör teknolojileri üzerine çalışan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, geçen yıl üzerinde çalıştığı zehirli gazlara karşı yüksek algılama hassasiyetine sahip kompakt sensör çalışmasıyla, en ileri bilimsel araştırmaları yürüten 40 yaş altı genç bilim kadınlarına verilen L'Oreal-UNESCO Bilim Kadınları İçin Program Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı.

Dilek hocanın projesinin askeri ve endüstriyel alanlardaki güvenlik birimleri ile sanayi kuruluşlarında kullanılması hedefleniyordu.

KAPI İÇERDEN KİLİTLİYDİ

Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, Gebze Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde görev yapan eşi Dr. Doğan Erbahar'la boşanma aşamasındaydı. İddiaya göre genç kadının yakınları, 30 Ekim'de kendisine ulaşamayınca polisten yardım istedi. Tuzla, Postane Mahallesi'ndeki evinin kapısı içeriden kilitliydi.

OTOPSİSİ YAPILDI: BÖCEK İLACI İÇTİĞİ SONUCU...

Polisler içeri girdiğinde Dilek Dündar Erbahar'ın böcek ilacı içerek yaşamına son verdiği ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Dilek Dündar Erbahar'ın naaşı pazar günü Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TAM 27 KEZ YAZMIŞ

Doç. Dr. Erbahar'ın ölmeden önce eşine hitaben bıraktığı notta "seni çok seviyorum" yazıyordu. Ancak bu yazıda tam 27 kez "çok, çok, çok..." yazması dikkat çekti. Bir çocuk annesi bilim insanının ölümü sevenlerini de yasa boğdu. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Erbahar'ın intihar edeceğine inanmadıklarını konunun bir şüpheli ölüm olabileceği yazıldı.

YORUMLAR 3
  • ihtimal 2 yıl önce Şikayet Et
    bu cinayeti işleyenler dilek dündar erbahar hocanın evinin yanındaki daireye ya da üstüne ya da altına komşu gibi taşınmış olabilir. cinayeti işledikten ve cinayeti işlediği dairenin kapısını içeriden kilitledikten sonra güvenlik kamerası varsa güvenlik kamerasının olmadığı kör bir cepheden, pencere ya da balkondan kendi evine geçmiş olabilir.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainliğinin cezası idam olmazsa daha çok bu gibi acıları yaşayacağız maalesef..
    Cevapla
  • Es Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    MİT devreye girmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."