Son dakika: 3 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 3 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 3 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 03.11.2021 22:45 GÜNCELLEME 03.11.2021 23:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Türkiye'de son 24 saatte 363 bin 238 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 764 kişinin testi pozitif çıktı, 246 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 78,83 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,44 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 116 milyon 831 bin 329 ’a yükseldi.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya Muğla, Kırklareli Osmaniye, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 53,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BİR İLİMİZ DAHA MAVİ KATEGORİYE YÜKSELDİ

Tabloda vaka ve vefatlardaki kritik durum sürerken ikinci doz aşılama oranı %75'e ulaşan Rize mavi kategoriye yükseldi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bilim Kurulunda; mRNA AŞISI olup, 2. doz üzerinden 6 ay geçmiş kişilere 3. DOZ yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Öncelikli gruplar; 60 yaş üzeri, 16-60 yaş arasında ve ek hastalığı olanlarla başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlardır" ifadelerini kullandı.

2 KASIM TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, 2 Kasım corona virüs tablosundaki test sayısını 361 bin 533 olarak açıklarken, 29 bin 796 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 224 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 29 bin 837 olarak açıklanmıştı.

YORUMLAR 13
  • Sadık ERTÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet vermemeli. Okullar açılınca yoğunluk arttı. Yaşlı - bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet mahallinde sunulmalı.
    Cevapla
  • Yazık 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç Denetim yok. Vakaların artması çok normal.
    Cevapla
  • Reco 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler çok tehlikede,bu konuda inatlaşma in gereği yok,yurtlarda tedbir yok,üniversiteler kapatılmali bence
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda ve Üniversitelerde Vaka sayıları çok artmaya başladı.
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağmalık bakmayanı size Allahın uyarısı gelmedimi ??? Allahın cevabı ansizin gelecek!!! Merak etmeyin muhakkak gelecek dua edenin ailesini dunyanin onunde sokakta lut kavmine teslim eder Allah dunyada seyreder! Allahu kulli seyin kadirrul hakim muntakim!!!
    Cevapla
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    Şirke girme, Allahın cevabın ne olduğunu, ne zaman geleceğini sen ne bileceksin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi