Dünyada ilk kez Sabiha Gökçen'de kullanıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı, uzaktan kontrol sistemiyle çalışan "Yolcu Biniş Köprüsü" teknolojisini kullanan ilk havalimanı oldu.

Dünyada ilk kez Sabiha Gökçen'de kullanıldı!
Dünyada ilk kez Sabiha Gökçen'de kullanıldı!
GİRİŞ 03.11.2021 18:35 GÜNCELLEME 03.11.2021 18:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda (İSG) uzaktan kontrol sistemiyle çalışan "Yolcu Biniş Köprüsü" gerçek uçuş operasyonunda kullanıldı. İSG dünyanın ilk uzaktan kontrol edilebilen yolcu biniş köprüsü  (RCS) için laboratuvar ortamı sundu. Operasyon ve yolcu deneyimini kolaylaştırmak için hayata geçirilen proje 301 numaralı yolcu biniş hattında devreye aldı. Sistemin kullanıldığı ilk yolcu uçağı 22 Ekim’de bu sistemle çalışan köprüye yanaştı.

TEKNOLOJİYİ KULLANAN İLK HAVALİMANI

Dünyada gerçek operasyonda ve ticari bir uçuşta uzaktan kontrol sistemi teknolojisini kullanan ilk havalimanı İSG akıllı teknolojiyi hayata geçirmek için dünya çapında 5 bin 500'den fazla yolcu biniş köprüsü ile hizmet sunan "TK Elevator" şirketi ile iş birliği yaptı. Açıklamada görüşlerine yer verilen İSG Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, en ileri teknolojileri havacılık sektörüne kazandırarak bu alanda öncü konuma ulaştıklarını belirtti.

ZAMAN TASARRUFU SAĞLAYACAK

Albayrak, uçuş ve yolcu deneyimlerini kolaylaştırmak için inovatif çözümler geliştirmeyi sürdürdüklerini ifade ederek, "2021 yılı başında TK Elevator şirketi ile iş birliğine gittik ve uzaktan kumanda sisteminin projelendirme aşaması başladı. Ortaklaşa inovasyonla Sabiha Gökçen’in sahadaki deneyimi ile teknoloji, donanım ve yazılımı bir araya getiren RCS çözümünü geliştirdik" dedi.

Uzaktan kumanda sistemi sayesinde, biniş köprüsü klasik çalıştırma sistemi yerine kontrol odasından komuta edilebildiğini kaydeden Albayrak, sistemin zamandan tasarruf sağladığını dile getirdi.

İŞ VERİMLİLİĞİ ARTACAK

Sistem sayesinde operasyonların kesintisiz hale geldiğini belirten Albayrak, şöyle devam etti:

"Bu sistem operatörlerimizin zamandan tasarruf etmelerini sağlayarak, iş verimliliğini de artırıyor. Dünyada havacılık sektöründe bir ilke imza atarak, operasyonel bir havalimanında uzaktan kumanda edilen biniş köprüsünü ilk kez bir uçuş operasyonumuzda kullanmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknoloji yatırımlarımızla her alanda rekabette üst seviyeye ulaşmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz."

YORUMLAR 1
  • German 50. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende zannettim Türkiye buluş yapti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki