Son dakika: 4 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 4 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 4 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 4 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 04.11.2021 19:16 GÜNCELLEME 04.11.2021 19:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 362 bin 832 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 482 kişinin testi pozitif çıktı, 228 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Tablodaki aşı oranları bizi yanıltmamalı, 84 Milyon içindeki karşılıklarını dikkate almalıyız. Bir doz aşı olanların tüm nüfusa oranı %67,2’dir. İki doz aşı olanların oranı ise sadece %59. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın %70’in üzerine çıkarılması gereklidir.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 4 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre 29 bin 482 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 228 oldu. Bir günde toplam 362 bin 832 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 34 bin 743 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 78,96 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,50 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 117 milyon 008 bin 424’e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 53,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 12
  • Hiko 2 yıl önce Şikayet Et
    Babam 3 aşı oldu ve bugün entube oldu yani aşı olmakta çare değil gibi hayırlısı
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    @Hiko soru ? Babanı çok geçmiş olsun ve acil şifalar dileriz! Yüce yaratıcıdan asla ümit kesme bol dua et ve inşallah iyileşir ve tekrar şifasını kavuşur ! Merak ettiğim bir husus var baban hangi aşıdan oldu onu bi yazsan bilksek çok iyi olur? Sinovoc mı oldu yoksa Pfizer-Biontech m-rna aşısımı? Çok Teşekürler!
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim c ve d vitamini yapsınlar vücuda...varsa ivermektin kullandir...varsa gül yağı sürün vücuduna..Allah şifa versin Allah'tan geleceğiz Allah'a gideceğiz sen bunları yaptır...geçer...hasta olmayanlarda bunlardan alsın 1 kez covit oldum bunlardan sürekli kullanırım daha covit olmadım 1 günde atlattım asi maske mesafa hayatta uymam...isteyen alır kullanir
    Cevapla
  • Müteşekkir. 2 yıl önce Şikayet Et
    sevdiklerimizi ölüm ayırmasın istemiyorsak aşımızı yapmamız gerek Devlet son damlasına karar her türlü desteği verdi Hastane BEDAVA aşı BEDAVA ilaç BEDAVA dünya kriz içindeyken DEVLET vatandaşından BİR KURUŞ TALEP ETMEDİ..
    Cevapla
  • hocam 2 yıl önce Şikayet Et
    herkesin asig olmasi lazim devlet ne yapsin asikarsitlari var oldukca bitmez virüs
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Otobüsler ve Dolmuşlar tıklım tıklım ne denetleme var ne tedbir var. Bu işin Şakası yok. Sıkıntı büyük.
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence ölenleri bunlara televizyonda göstermek lazım hergün yoksa bunlar inanmıyor öldüklerine
    Cevapla
  • Uzm dr 2 yıl önce Şikayet Et
    Okulların ara tatilini fırsata çevirmek lazım kısmi de olsa iki hafta kapanmak gerek bir nebze olsun vakalar ölümler düşecektir bu böyle gitmez ülkenin biraz da olsa rahatlaması salgının hızının düşmesi için iki hafta kapanmak iyi olacaktır
    Cevapla
  • ahmet rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi uzman geçinenlerden bu hale geldik
    Cevapla
  • ahmet rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibiler oldukca haine gerek yok
    Cevapla
  • Hayat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen hayatını yaşa salgın yokmuş gibi davran rahat edersin
    Cevapla
  • İhsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani memlket batsın diyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor