Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? MEB Bakanı Özer'den kritik idari izin açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birinci dönem 15-19 Kasım tarihlerinde uygulanacak 1. ara tatil ile ilgili öğretmenleri yakından ilgilendiren kritik bir açıklama yaptı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tatil kapsamında 1 hafta okula gitmezken normal süreçte tatil dönemlerinde öğretmenler mesleki uygulama olarak bilinen öğretmen seminerlerine katılıyordu. MEB 1,2 milyon öğretmeni yakından ilgilendiren açıklamayı yaptı. Peki ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? İşte idari izin hakkında alınan karar...

Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? MEB Bakanı Özer'den kritik idari izin açıklaması!
Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? MEB Bakanı Özer'den kritik idari izin açıklaması!
GİRİŞ 06.11.2021 13:07 GÜNCELLEME 06.11.2021 13:07

Geride bıraktığımız pandemi nedeniyle öğretmen seminerleri online olarak düzenlenmiş ve öğretmenler tatil dönemlerinde okula gitmemişti. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim sürecinin ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili alacağı karara çevrilmişti. MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre okullar 15-19 Kasım tarihleri arasında kapalı olacak. MEB Bakanı Mahmut Özer 10 haftalık yüz yüze eğitimin ardından öğretmenlerin katılacağı mesleki seminerlerle ilgili açıklama yaptı. Öğretmen seminerlerinde, eğitim öğretimin verimliliğini arttırmak, kişisel gelişime katkı sağlamak, yenilenen ve güncellenen programlar hakkında öğretmenlerin bilmesi gereken konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Peki ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı o açıklama...

" Bunun Müjdesini de Buradan Vermek İsterim"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanacak ara tatille ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bursa Valiliğini ziyaret eden Özer,  1,2 milyon öğretmenin yüz yüze eğitimin devam etmesinde aşı oranlarının yüksek olmasının etkili olduğunu belirtirken öğrencilerin ara tatil kapsamında 1 hafta dinleneceğini hatırlattı. 

Ara tatillerde öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimleri olduğuna dikkat çeken Özer, 15-19 Kasım tarihleri arasında öğretmen seminerlerinin uzaktan olacağını söyledi. Bakan Özer " Dolayısıyla öğretmenlerimiz de bu tarihler arasında okula gelmeyecekler. " ifadelerini kullandı.

15-12 Kasım Tarihleri Arasında İdari İzinli Sayılacak!

Açıklamasının devamında öğretmenlerin de bu süreçte öğrenciler kadar yorulduğunu belirten Özer, 15-22 Kasım tarihleri arasında öğretmenlerin idari izinli olacağını söyledi. 

Geçtiğimiz Dönem EBA Üzerinden Yapılmıştı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılında mesleki gelişimleri için gerekli olan öğretmen seminerlerini EBA üzerinden gerçekleştirmişti. Bu yılda benzer şekilde öğretmen seminerleri internet üzerinden yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı henüz detaylı seminer programını duyurmadı. Program yayınlandığında detaylara haberimiz üzerinden erişebilirsiniz.

Eğitim Öğretimin Niteliğini Geliştirmek Amaçlanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen seminerlerinde öğretmenlerin kişisel gelişimine katkı sağlamak, öğrencilere verilen eğitim ve öğretimin niteliğini geliştirmek ve verimliliğini arttırmak, derslerde işlenişinde uygulanan yöntem ve teknikler ile birlikte güncellenen programlar hakkında öğretmenlerin bilgi sahibi olması için öğretmen seminerleri düzenliyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor