Ara tatil yapılacak tarihler belli oldu! Bu hafta Cuma günü başlayacak ara tatil 9 gün...

Öğrencilerin ve ailelerin merakla beklediği 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Geride bıraktığımız senelerde hayata geçirilen uygulama ile İlkokul, ortaokul ve liseler, birinci ve ikinci dönemde 1 hafta sürecek ara tatil yapacak. Önceden tatil planlaması yapacaklar tatilin hangi günlere denk geldiğini araştırmaya şimdiden başladı. Peki okullar ne zaman ara tatil yapacak? İşte detaylı ara tatil takvimi...

Ara tatil yapılacak tarihler belli oldu! Bu hafta Cuma günü başlayacak ara tatil 9 gün...
Ara tatil yapılacak tarihler belli oldu! Bu hafta Cuma günü başlayacak ara tatil 9 gün...
GİRİŞ 11.11.2021 09:18 GÜNCELLEME 11.11.2021 09:18
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kasım ayına girilmesiyle birlikte ara tatil tarihleri yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin dönem aralarında dinlenebilmeleri için eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken 1 haftalık tatile gidiyor. Okulların kapanmasına kısa bir zaman kala hafta sonu ile birlikte tatillerin kaç gün süreceği ise öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Önceden tatil rezervasyonu yapacaklar ve tatil günlerine göre rotasına yön verecek aileler için MEB çalışma takvimini paylaştı. Birinci ara tatilin yanında Nisan ayında da benzer şekilde 2. ara tatil uygulanacak. Uzmanlar kısa tatil dönemlerinde öğrencilerin ders temposunu kaybetmemesi için uzun soluklu seyahatlerin yapılmamasını önerirken öğrencilerin aileleri ile birlikte zaman geçirmesi tavsiyesinde bulunuyor. Peki Kasım 1. ara tatil ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulların tatil yapacağı tarihler...

2021-2022 Üniversite öğrencilerine yönelik burs başvuruları devam ediyor! Aylık 4 bin TL'ye kadar lisans...2021-2022 Üniversite öğrencilerine yönelik burs başvuruları devam ediyor! Aylık 4 bin TL'ye kadar lisans...

Ara Tatil Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvim dikkate alınırsa Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere 1. ara tatil 9 gün sürecek. Kasım ayının 12'sinde Cuma günü okullar kapanacak. 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde uygulanacak ara tatilin ardından öğrenciler 22 Kasım Pazartesi günü ders başı yapacak. 

Ara tatil dönüşü 69 gün okula gidecek öğrenciler 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında öğrenciler tarafından tercih edilen adıyla " Sömestr" tatiline girecek. Sömestr tatili hafta sonları dahil olmak üzere 16 gün sürecek.

2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 7 Şubat (2022) Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler Nisan ayında uygulanacak 2. ara tatile ise 11-15 Nisan tarihleri arasında yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim dönemi 17 Haziran Cuma günü sona erecek. Karnelerine kavuşan öğrenciler bir sonraki eğitim döneminin başlangıcına kadar yaz tatili yapacak. Yaz tatilinin kaç gün süreceği henüz tam olarak belli olmazken yeni eğitim öğretim yılının Eylül ayında başlaması öngörülüyor.

Ara Tatillerde Karne Verilmeyecek!

İlk kez ara tatile girecek öğrencisi bulunan veliler için hatırlatmakta fayda var. Milli Eğitim Bakanlığı ara tatillerde öğrencilere basılı karne dağıtmıyor. 1. dönem devam ettiği için öğrenciler 1. dönem yıl sonu başarı notlarını 21 Ocak'ta dağıtılacak karne ile birlikte öğrenebilirler. 

Ara Tatilde Öğrenciler Yeterince Dinlenmeli!

Havaların tam anlamıyla soğumaması nedeniyle Kasım ayında tatil planlaması yapan aile sayısı oldukça fazla. Pandemi nedeniyle yaz tatilini erteleyenler Kasım ayında uygulanacak ara tatil dönemini fırsata çevirmek istiyor. Ancak uzman isimler toplam 9 gün sürecek ara tatillerde öğrencilerin dinlenmesi tavsiyesinde bulunuyor.  6 Eylül'de uzun bir sürenin ardından tam zamanlı eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan öğrenciler zor bir süreci geride bıraktı. Bu nedenle uzmanlar öğrencilerin aileleri ile birlikte kaliteli zaman geçirmeleri üzerinde duruyor. 

Öğrenciler Tatillerde Günlük Tutabilir!

Özellikle İlkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin yazma alışkanlığı kazanmaları için uzmanlar tatil dönemlerinde öğrencilerin günlerini nasıl geçirdiklerine dair tatil günlüğü yazması konusunda uyarılarda bulunuyor. Tatil günlükleri öğrencilerin gelecekte güzel anılar biriktirmesi açısından anlam taşırken aynı zamanda tatil planlaması yapmayan aileler için zamanın kaliteli bir şekilde değerlendirilmesini sağlıyor. Öğrencilerin tatil dönemlerinde uyku, beslenme gibi alışkanlıkları çok çabuk değiştiği için uzmanlar 1 haftalık tatil öncesinde gerekli planlamalar yapılarak bunlara uyulması gerektiğinin altını çiziyor.

YORUMLAR 17
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapansın çabuk
    Cevapla
  • Hilmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede kapansın covid artıyor
    Cevapla
  • Pınar koyun 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar 2 yıldır okula gitmiyorlardı 2 ay içinde bu çocuklar ne ögrendide sınava giriyorlar
    Cevapla
  • ..s.s.s. 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birşey öğrenemedim sınavlara girdim bütün notlarım cöp okuldan soğudum gitmek istemiyorum
    Cevapla
  • Halim 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci hiç bir zaman okuldan soğumaz.hak ve hukuk tanımayan merhameti olmayan öğreticilerden soğur.kendini beğenen sadece kendini düşünen de hayır olmadığı gibi başkasına nasıl hayırlı olsun.öyle kişiler yüzünden zaten cehalet büyüyor.sen öğretmen isen kendine istediğini herkese isteyeceksin,çocuklarınla nasıl davranıyorsan bütün çocukları böyle görmelisin.
    Cevapla
  • Burcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • SİNCAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun helal doğru cumle dogru soz duy milli eğitim duy saglik bakanlığı....
    Cevapla
  • Halim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çocuklarımıza hak vermeyen bir öğretmen onlara eğitimde veremez.göruyorum bazı öğretmenler kendi kendine ahkam kesiyor.karşinizda cahil yok asıl cahil üstünlük taslayandir.çocuklar tatili hakketmiyor demek,velileride hiçe saymaktır ve büyük cehalettir.
    Cevapla
  • Halim 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen bey eğer çocukları güzel öğretirsen kafalarini bilgi ile doldurur San dinlenmeye ihtiyaçları olur ama kafalarını boş bırakırsan ne sen ,ne onlar dinlenmeyi hakkatmiyorsunuz.ama onları kendi çocukların gibi görürsen, güzel eğitirsen,o zaman tatili hakkedersiniz değilmi? Sen kendi kendine karar veremezsin tatil istemiyorsan sen ve çocukların devam edin biz çocuklarımız için tatil istiyoruz .eğerki öğrenci ve velilere hocaliğinla üstünlük taslarsan kusura bakma senin gibi öğreticilere ihtiyacımız yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı