KYK burs başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve burs sonuçları için dikkat çeken takvim!

KYK başvuruları üniversite öğrencilerini maddi anlamda desteklemek amacıyla 5 Kasım itibariyle alınmaya başlandı. e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurular 9 Kasım'da sona erdi. Ön lisans ve lisans programlarında eğitim alan öğrencilere burs çıkması durumunda her ay 650 TL ödeme gerçekleştirilecek. Değerlendirme sonucu kredi almasına karar verilen adaylar ise mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler halinde öğrenci kredilerini ödeyebilecek. Peki 2021-2022 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Öngörülen tarih belli oldu...

KYK burs başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve burs sonuçları için dikkat çeken takvim!
KYK burs başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve burs sonuçları için dikkat çeken takvim!
GİRİŞ 13.11.2021 12:10 GÜNCELLEME 13.11.2021 12:10

Gençlik ve Spor Bakanı KYK burs başvurularıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Üniversite eğitimi alan ve eğitim giderleri için KYK bursuna başvuru yapan milyonlarca öğrenci sonuçlar için bekleyişe geçti. Bu yıl ek yerleştirme nedeniyle geç başlayan başvurular 3 günde tamamlanacak. Henüz başvuru yapmamış adaylar için başvuru ekranının 9 Kasım saat 23.59'da kapanacağını hatırlatmakta fayda var. KYK burs başvuruları birçok devlet kurumundan alınan bilgiler  ile değerlendirilecek. Öğrencinin başvuru esnasında sunduğu ailenin mal varlığı, ailede okuyan başka öğrenci sayısı, maddi durum ve üniversite eğitimi alınan şehir gibi faktörler burs çıkıp çıkmamasında belirleyici olacak. Devlet kurumlarından alınan bilgilerle, başvuru sürecinde sunulan belgeler kıyaslanarak değerlendirme sonuçları adaylarla paylaşılacak. KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için kritik bir tarih ortaya çıktı. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçlar için beklenen tarih...

2022 yılında YKS ve LGS sınavları ne zaman yapılacak? Başvuru ve sınav takvimi açıklandı mı?2022 yılında YKS ve LGS sınavları ne zaman yapılacak? Başvuru ve sınav takvimi açıklandı mı?

Bakan Kasapoğlu Duyurdu! Başvuru Süresi Uzatıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada " Öğrenci arkadaşlarımızdan aldığım taleplerle bu süreyi yarın akşam (9 Kasım Salı) 23.59'a kadar uzattık. Lütfen başvurularınızı yarın gece yarısına kadar tamamlayın. Kredi ve burs başvurularınız hayırlı olsun" dedi." ifadelerini kullandı. 

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla kredi almaya hak kazanan öğrencilerde belli olacak. Geride bıraktığımız sene başvuru tarihleri 8 Kasım'a kadar uzaltılmış ve sonuçlar 7 Aralık tarihinde duyurulmuştu. Bu yılda benzer şekilde sonuçların Aralık ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

KYK burs başvuru sonuçları, değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra " sonuc.kyk.gov.tr" adresi üzerinden açıklanacak. Sonuçları adaylar sadece T.C. kimlik numarası ile sorgulayarak öğrenebilir.

KYK Burs Ödemeleri Toplu Olarak Yapılacak!

Üniversiteyi yeni kazanan veya ilk kez burs-kredi alacak öğrencilerin ödemeleri bursa müracaat ettikleri eğitim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim sürecinde ödeme yapılmaktadır. Burs başvuru sonuçlarının Aralık ayında açıklanacağı varsayılarak ilk ödemenin Ocak ayı itibariyle yapılması bekleniyor. Öğrenciler Ekim-Kasım ve Aralık ayı burs ödemelerini toplu olarak alacak.

Devlet Kurumlarından Alınan Belgeler İle Karşılaştırılacak!

Burs başvuruları değerlendirilirken adil bir yaklaşım olması için öğrencilerin verdikleri belgeler çeşitli kurumlar tarafından doğrulanıyor.  Maliye ve Hazine Bakanlığı, Aile Bakanlığı gibi bakanlıklardan bilgi toplanıyor. Öğrencilerin başvuru esnasında verdikleri ekonomik, sosyal ve eğitim durumları, kamu kurumlarından alınan bilgilerle karşılaştırılıyor. 

KYK Burs ve Kredi Ücretleri Ne Kadar Olacak?

KYK burs ödemeleri 12 ay üzerinden gerçekleştiriliyor. Yani öğrenciler üniversitelerin tatil olduğu yaz dönemlerinde de ödemelerini alıyor. KYK burs ücretleri geçtiğimiz yıl 650 TL olarak belirlenmişti. Ancak burs ve öğrenim kredisi ücretlerine her yıl belirlenen miktarlarda iyileştirme yapılıyor. Bu iyileştirme rakamları yeni yıl ile birlikte belli olacak. Bu yıl burs ücretlerinin 750 TL seviyelerine çıkacağı düşünülüyor.

Taahhütname Onaylamayanlar Haklarını Kaybedecek!

Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK taahhütname onayı tarihleri duyurulacak. Bu tarihler arasında e-devlet üzerinden onaylama yapmayan adaylar burs ve kredi haklarını kaybedecek. Burs veya kredi almaya hak kazanan 18 yaş üzerindeki öğrenciler e-devlet şifreleri ile bu işlemi gerçekleştirebilir. 18 yaşından küçükler ise anne veya babanın onayı sonrasında velilerinin e-devleti üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?