MEB'den Aralık ayında yapılacak AÖL sınavlarıyla ilgili önemli karar! 1. dönem sınavları online...

Milli Eğitim Bakanlığı, Aralık ayında yapılacak 1. dönem sınavlarıyla ilgili kritik bir karar aldı. Pandemi döneminde salgın nedeniyle geçtiğimiz sene Açık Lise sınavları online olarak AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştirilmişti. Bu dönem yayınlanan takvimde sınavların yüz yüze yapılması beklenirken yeni bir adım atıldı. Özellikle çalışan öğrenciler tarafından sınavların internet üzerinden yapılması sosyal medya üzerinden çok tartışılmıştı. Peki AÖL 1. dönem sınavları online mı? İşte Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yeni sınav takvimi...

MEB'den Aralık ayında yapılacak AÖL sınavlarıyla ilgili önemli karar! 1. dönem sınavları online...
MEB'den Aralık ayında yapılacak AÖL sınavlarıyla ilgili önemli karar! 1. dönem sınavları online...
GİRİŞ 13.11.2021 12:11 GÜNCELLEME 13.11.2021 12:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Örgün eğitim alamayan öğrenciler tarafından sıkça tercih edilen Açık Öğretim Liselerinde yaklaşık 1.5 milyon aday eğitim alıyor. AÖL ile birlikte  açıktan aldıkları eğitim ile birlikte lise mezunu olma imkanı sağlanan liseler oldukça yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı her dönem Açık Liselerde 3. dönem sınav düzenliyor. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle geçtiğimiz dönem tüm sınavlar online olarak düzenlenirken yeni eğitim öğretim yılında nasıl bir karar alınacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı Açık Öğretim Lisesi takviminde sınavların 04-05 Aralık 2021 tarihlerinde düzenleneceği bilgisini paylaşmıştı. Takvimde değişikliğe gidildi. Özellikle sosyal medya platformlarında sınavların online olarak yapılmasına ilişkin bir çok talep gelmişti. MEB sınavlarla ilgili yeni bir karar aldı. Peki AÖL sınavları bu dönem online mı yapılacak? İşte Açık Öğretim Lisesi sınav kararına ilişkin detaylar...

Ara tatil uzayacak mı? MEB Bakanı Mahmut Özer 15-19 Kasım'da uygulanacak ara tatilin sonunda...Ara tatil uzayacak mı? MEB Bakanı Mahmut Özer 15-19 Kasım'da uygulanacak ara tatilin sonunda...

Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem Sınavları Online Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Mahmut Özer'in imzasıyla 81 ile yazı gönderdi. Bakanlık bünyesinde faaliyetleirinin sürdüren Açık Öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavlarının 4-10 Aralık tarihleri arasında yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Online olarak internet üzerinden yapılacak sınavlar 4 Aralık günü saat 09.30'da başlayacak ve 10 Aralık saat 23.59'a kadar çevrim içi olarak devam edecek.

Yeni Ders Seçimleri 17-30 Kasım Tarihleri Arasında Yapılacak!

2021-2022 eğitim öğretim yılında ders seçimi işlemleri daha önce gerçekleştirilmişti. Sınav takviminin güncellenmesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, yeni ders seçimleri için tarihleri belirledi. Yeniden ders seçimi yapmak isteyenler 17-30 Kasım tarihleri arasında AÖK Bilgi Yönetimi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ders seçimlerini yapacak.

Açık Lise Sınavları Online Olarak Nasıl Yapılıyor?

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri 6 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.  Sınavların online olması durumunda ders seçimi yapan adaylar AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi'nden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak online sınav ekranına yönlendirilecek. Burada öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken 30 dakika sınav süresi belirlenecek. Açık Liselerde ders geçme notu 45 olarak belirlenirken her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5'dir. En az 9 soruya doğru cevap veren öğrenciler dersi başarıyla tamamlar.

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Açık Öğretim Liselerinde eğitim alan öğrencilerin lise diploması alması için yerine getirmesi gereken şartlar vardır. Öğrencilerin öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzerinde olması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yeni aldığı kararda 18 yaş ve üstü öğrenciler için mezuniyet şartlarında değişikliğe gitti. Öğrenim görülen toplam dönemin en az 5 veya üzeri alması kararı alındı.

Sorumlu olunan derslerden en az 170 ve üzeri kredi toplandığı takdirde mezuniyet hakkı elde edilir. Ortak derslerden başarısız olan öğrenciler diploma sahibi olmazken Açık Liselerde en az bir dönem sınava girilmiş olması gerekir.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    vay anasını be 8 dönemden 5 dönem e indi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da şiddetli deprem
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor