YKS ve LGS ne zaman yapılacak? 2022 başvuru ve sınav tarihleri belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından 2022 yılında organize edilecek sınavlara katılacak öğrenciler sınav takvimine yoğunlaştı. Üniversite sınavı olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları sınavı AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda yapılacak. Öğrencilerin Liselere Geçiş Sınavı olarak ifade ettiği LGS ise sayısal ve sözel olmak üzere 2 oturumda gerçekleştirilecek. Sınav hazırlıklarına erkenden başlayan ortaokul ve lise öğrenciler 2022 YKS ve LGS sınavları ne zaman? sorusuna cevap arıyor...

YKS ve LGS ne zaman yapılacak? 2022 başvuru ve sınav tarihleri belli oldu mu?
YKS ve LGS ne zaman yapılacak? 2022 başvuru ve sınav tarihleri belli oldu mu?
GİRİŞ 16.11.2021 09:54 GÜNCELLEME 16.11.2021 09:54

Her yıl milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen LGS ve YKS sınavı başvuru ve sınav tarihleri merak ediliyor. 2021 yılında liselere geçiş sınavına 1 milyon, üniversite sınavına ise 4 milyon 150 bin öğrenci katıldı. ÖSYM ve MEB tarafından yeni yıl itibariyle düzenlenecek sınav tarihleri ise aileler ve sınava katılacak öğrenciler tarafından merak ediliyor. Sınav hazırlıklarına şimdiden başlamayı hedefleyen adaylar ders çalışma programlarını tarihlere göre şekillendiriyor. Üniversite sınavı Temel Yeterlilik Testinde (TYT) 120 soru, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 160 soru ve Yabancı Dil Testinde (YDT) 80 soru soruluyor. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin girdiği LGS sınavında ise 60 sözel ve 60 sayısal olmak üzere toplam 120 soru yöneltiliyor. Peki 2022 YKS ve LGS ne zaman, başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte sınava ait tüm detaylar...

2022 LGS ve YKS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2022 yılının sınav takvimi henüz açıklanmadı. Yılbaşından itibaren ÖSYM ve MEB'in net sınav ve başvuru tarihlerini öğrenciler için açıklaması bekleniyor. Genellikle merkezi sınav tarihleri bir önceki yıl ile benzerlik gösteriyor. 2021 yılında LGS sınavı 6 Haziran'da düzenlendi. Bu yılda sınavın benzer şekilde Haziran ayının ilk haftası yapılması öngörülüyor.

2021 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS)  ilk oturumu olan TYT 26 Haziran'da,  AYT 27 Haziran'da ve son oturum olan YDT 27 Haziran öğleden sonra düzenlenmişti. 

Merkezi Sınav Başvuruları Nereden Nasıl Yapılır?

LGS başvuruları pandemi döneminde ortaokul 8. sınıf öğrencileri için  e-Okul üzerinden otomatik olarak yapıldı. Bu yılda benzer şekilde öğrencilerin sınav için herhangi bir yerden başvuru yapmasına gerek olmayacak. YKS başvuruları ise ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılıyor. Başvuruları kaçıran adaylar için geç başvuru tarihleri de belirlenirken geç başvuru yapanlardan sınav ücreti %50 artırımlı olarak alınıyor.

YKS Sınavında Hangi Testler Yer Alacak?

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. 

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır.

LGS Sınavında Hangi Dersten Kaç Soru Sorulacak?

Sözel oturumda;

Türkçe 20,

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük  10,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10,

Yabancı Dil 10,

Sayısal oturumda;

Matematik 20,

Fen Bilimleri 20,

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi