AÖL 1. dönem sınavları ne zaman? MEB Açık Lise online sınavları kaç dakika kaç soru olacak?

AÖL sınav tarihleri ve nasıl yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerle paylaşıldı. Yayınlanan takvime göre sınavlar Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. AÖK Bilgi Yönetimi üzerinden online olarak yapılacak 1. dönem sınavlarının ne zaman ve nasıl düzenleneceği adaylar tarafından merak ediliyor. Peki AÖL online sınavlar kaç soru sorulacak, ne kadar sürecek? İşte MEB Açık Öğretim Lisesi sınav takvimi ve tüm detaylar...

AÖL 1. dönem sınavları ne zaman?  MEB Açık Lise online sınavları kaç dakika kaç soru olacak?
AÖL 1. dönem sınavları ne zaman? MEB Açık Lise online sınavları kaç dakika kaç soru olacak?
GİRİŞ 24.11.2021 09:04 GÜNCELLEME 24.11.2021 09:04
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Lise sınavlarının son kez online olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Sınavlara kısa bir zaman kala çalışmalara hız veren öğrenciler sınavlarda nasıl başarılı olacaklarını araştırmaya başladı. MEB geçtiğimiz günlerde  kritik bir karara imza atarak 18 yaş ve üstü öğrenciler için mezuniyet şartlarında değişikliğe gitmişti. Sorumlu oldukları dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, bir üst sınıf geçebilmek ve lise diploması alabilmek için 1. dönem sınavlarında ter dökecek. AÖL sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilirken sınavlardan en az 45 puan alan aday dersi başarıyla tamamlayacak. Özellikle çalışma hayatı ve eğitimi bir arada yürüten öğrenciler Açık Öğretim Liselerini sıkça tercih ediyor. Peki AÖL online sınavlar ne zaman, nasıl yapılacak? İşte MEB 2021-2022 sınav takvimi...

Bayraktar Milli Teknoloji burs başvuruları başladı! Öğrencilere karşılıksız 1200 TL burs verilecek!Bayraktar Milli Teknoloji burs başvuruları başladı! Öğrencilere karşılıksız 1200 TL burs verilecek!

MEB 1. Dönem Sınavlarının Online Olması Kararını Aldı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı Açık Lise 1. dönem sınavlarını online olarak gerçekleştirecek. Yayınlanan takvime göre 4 Aralık Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacak sınavlar 10 Aralık Cuma günü saat 23.59'a kadar devam edecek. 

Çevrimiçi yapılacak Açık Lise sınavlarında takvimde değişiklik yapılması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere yeni ders seçimi yapabilmesi için hak tanıdı.  Daha önce ders seçimi yapmış adaylar 17-30 Kasım tarihleri arasında ders seçimi yapabilirler.

Online Sınavlar Nasıl Yapılacak?

Geride bıraktığımız eğitim yılında olduğu gibi Açık Lise öğrencileri çevrim içi sınavlara Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik ile giriş yapacak. Sol bölümde bulunan menü yardımıyla sorumlu oldukları dersleri görüntüleyen öğrenciler istedikleri dersin sınavına katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, online Açık Lise sınavlarında öğrencilere 4 (dört) seçenekli toplam 20 soru yöneltiyor. Sınavda her bir dersin testi için 25 dakika sınav süresi belirleniyor. Öğrenciler cevapladıkları sorulara geri dönüş yapamazken başlattıkları sınavın süresi sona ermeden yeni sınava katılamıyorlar. Öğrencilerin sınavlarda doğru cevapladıkları soruların karşılığı 5 (beş) puan olarak belirlendi. 100 puan üzerinden değerlendirilecek sınavlarda en az 9 soruya doğru yanıt veren aday 45 puan alarak ders geçme puanını yakalamış olacak.

MEB Açık Lise 2021-2022 Sınav Takvimi!

1. dönem sınavları için ders seçimi 17-30 Kasım 2021

AÖL 1. dönem online sınav başlangıcı 4 Aralık Cumartesi saat 09.30

1. Dönem online sınav girişi için son tarih 10 Aralık Cuma saat 23.59

(Milli Eğitim Bakanlığı son saatlerde sınav sistemine yaşanabilecek yoğunluğa karşı adayların sınavlarını son dakikaya bırakmasını önermiyor.)

Sınavlarda Kopya İçin Önlem Alınacak!

Online sınav uygulaması başlamadan önce sınav kuralları öğrencilere elektronik ortam üzerinden bildirilecek. Bu bildirim ile öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılacak. Sınav kurallarını ihlal eden öğrenciler hakkında işlem yapılacak. Sınav öncesinde sınav sistemine erişim içi kullanılan tarayıcı dışında tüm sekmeler kapatılacak. Sınav ekranı dışında başka bir tarayıcı veya sayfa açılması durumunda öğrencilere uyarı mesajı gönderilecek. Açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecek.

2021-2022 Açık Lise Mezuniyet Şartları Değişti!

Milli Eğitim Bakanlığı, 18 yaş ve üzeri öğrenciler için Açık Lise mezuniyet şartlarında değişikliğe gitti. Mezun olabilmek için aranan 8 dönem şartı kaldırılarak 5 döneme çekildi. İşte yeni mezuniyet şartları;

  • Öğrenim görülen toplam dönem 18 yaş ve üzeri için 5 (beş) dönem olması

  • Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması

  • Ortak derslerinin tamamını başarması veya muaf olması,

  • Dil ve Anlatım Dersini mutlaka başarması,

  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması

YORUMLAR 30
  • Naile 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt yenileme istiyoruz ne olur yardım edin
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için kaçıranlar için 1 şans daha istıyoruz lütfen kayıt yenileme olsun tekrar
    Cevapla
  • Seher 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yeni kayıt bir şans daha lütfen
    Cevapla
  • Büsra 2 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt yenileme istiyoruz
    Cevapla
  • Demet 2 yıl önce Şikayet Et
    Lutven yeni kayıt olsunnnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin