VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Ortaöğrenim ve üniversite burs sonuçları tarihi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik burs başvurularını 15-30 Kasım tarihleri arasında aldı. Üniversite öğrencilerine yönelik burs başvuruları ise 15 Ekim tarihine kadar devam edecek. Ortaöğrenim bursu almaya hak kazananlar aylık 100 TL, üniversite burs ücreti ise 400 TL olarak belirlendi. Başvurularını internet üzerinden tamamlayanlar 2021-2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor...

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Ortaöğrenim ve üniversite burs sonuçları tarihi!
VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Ortaöğrenim ve üniversite burs sonuçları tarihi!
GİRİŞ 13.11.2021 12:13 GÜNCELLEME 13.11.2021 12:13

VGM burs sonuçları tarihi, en çok araştırılan gündem konularının başında geliyor. Yükseköğrenim ve ortaöğrenimde okuyan öğrencilerin eğitim masraflarını giderebilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere maddi destek sağlanacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilere hesap açma işleminin ardından ilk burs ödemesi Ekim ayından ödeme yapılan aya kadar geriye dönük toplu olarak gerçekleştirilecek. Ön lisans ve lisans eğitimi alanlara bir eğitim yılında 8 ay, İlkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere ise toplam 9 ay botunca burs verilecek. Burs başvuruları değerlendirme süreci devam ederken vakıflar tarafından öğrencilerden ek bilgi ve belge istenebilir. Bu belgeleri belirlenen takvimde iletmeyenler burs hakkını kaybeder. Peki VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2021-2022 VGM burs başvuru sonuçları tarihi...

Ara tatil uzayacak mı? MEB Bakanı Mahmut Özer 15-19 Kasım'da uygulanacak ara tatilin sonunda...Ara tatil uzayacak mı? MEB Bakanı Mahmut Özer 15-19 Kasım'da uygulanacak ara tatilin sonunda...

VGM Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim burs başvuruları 30 Kasım itibariyle sona erdi. Henüz resmi bir tarih açıklaması bulunmazken geçtiğimiz yıl 25 Kasım'da sona eren başvuruların sonuçları 2 Ocak tarihinde ilan edilmişti. Bu yılda benzer şekilde ortaöğrenim burs sonuçlarının bu tarihlerde açıklanması bekleniyor.

VGM Yükseköğrenim burs sonuçlarında takvim değişkenlik gösteriyor. Üniversite bursu sonuçlarının açıklanması için KYK sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Çünkü KYK burs hakkı kazanan adaylar Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim bursundan yararlanamıyor. 

2021-2022 VGM Burs Ücretleri Ne Kadar Oldu? 

VGM 2021-2022 eğitim öğretim yılında burs ücretlerinde değişikliğe gitti. Ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı 100 TL olarak belirlenirken yükseköğrenim burs ücreti 400 TL oldu.

VGM Yükseköğrenim bursu Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarında yatırılacak. Ortaöğrenim bursu ise Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan Mayıs, Haziran aylarında toplam 9 ay boyunca yatacak.

VGM Burslarından Kimler Faydalanamaz?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen burs yardımından yararlanmak için gerekli başvuru şartlarının taşınması gerekmektedir. Sürekli bir işte çalışan , en az asgari ücret düzeyinde ücret alan, yabancı uyruklu öğrenciler, polis ve askeri okul öğrencileri, okullarını uzatanlar, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz.

KYK bursu almak VGM bursunu almaya engeldir. Ancak KYK öğrenim kredisi alanlar VGM bursundan yararlanabilir. Özel okullarda eğitim alanlar, açık öğretim ortaokulu öğrencileri, açık lise öğrencileri ve mesleki açık öğretim lisesi öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamaz.

VGM Üniversite Burs Başvuruları Devam Ediyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite burs başvuruları Kasım ayının ilk günü başladı. Yükseköğrenim burs başvuruları 15 Kasım tarihine kadar sona erecek. Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler buradan direkt olarak sayfaya erişebilir. VGM burs başvurusu T.C. kimlik numarası , ad, soyad, doğum tarihi, baba adı, kişisel veri metni ve güvenlik kodu bilgileriyle yapılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
İzmir'de deprem!