Ara tatil uzatılacak mı? MEB Bakanı Mahmut Özer açıklamasıyla öğrencileri heyecanlandırdı!

Özel ve devlet okullarında eğitim alan milyonlarca öğrenci 12 Kasım Cuma günü itibariyle Kasım ayı 1. ara tatiline başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitime ara tatil ile mola verdiklerini belirtirken eğitim öğretim faaliyetlerinin devamı için öğrenci, öğretmen, velilerin verdiği çabayı vurguladı. Açıklamanın devamında tatilin 9 gün süreceğini duyuran Bakan aileleri heyecanlandırdı. Peki Ara tatil uzatılacak mı? İşte Bakan Özer’in açıklaması…

Ara tatil uzatılacak mı? MEB Bakanı Mahmut Özer açıklamasıyla öğrencileri heyecanlandırdı!
Ara tatil uzatılacak mı? MEB Bakanı Mahmut Özer açıklamasıyla öğrencileri heyecanlandırdı!
GİRİŞ 21.11.2021 09:44 GÜNCELLEME 22.11.2021 13:22
Bu Habere 247 Yorum Yapılmış

Yüz yüze eğitime 1 haftalık ara tatil molası verildi. Salgın sonrasında okulların tam zamanlı açılması nedeniyle öğrenciler yoğun ve yorucu bir ders temposuyla karşı karşıya kaldı. MEB’in ilan ettiği takvime göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilere 21 Kasım tarihine kadar okullar kapalı olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından ara tatil öncesi yaptığı paylaşımda önemli noktalara değindi. Okulların açık kalmasında öğretmenden ailelere kadar birçok unsurun katkısına vurgu yapan Özer, yüz yüze eğitimin bu ortak çabayla süreceğinin altını çizdi. Aileler ve öğrenciler tatil planlaması yaparken ara tatil kaç gün sürecek, ara tatil ne zaman bitecek? sorusuna cevap arıyor. Bakan Özer’in 9 gün  vurgusu sonrası tatilin uzatılıp uzatılmayacağı ise merak konusu. İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi...

Bayraktar Milli Teknoloji burs başvuruları başladı! Öğrencilere karşılıksız 1200 TL burs verilecek!Bayraktar Milli Teknoloji burs başvuruları başladı! Öğrencilere karşılıksız 1200 TL burs verilecek!

Ara Tatil Hafta Sonu İle Birlikte 9 Gün Sürecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre 1. Ara tatil 15-19 Kasım tarihleri arasında uygulanacak.

12 Kasım Cuma günü okulların kapanması ile başlayan ara tatil, 22 Kasım Pazartesi günü okulların açılması ile birlikte sona erecek. Hafta sonları dahil olmak üzere 1. ara tatil 9 gün uygulanacak. 

İkinci dönem uygulanacak 2. ara tatil ise 11-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler ikinci ara tatilde 9 gün okula gitmeyecek. İşte MEB 2021-2022 çalışma takvimi;

21 Kasım Pazartesi Günü Okullar Açılıyor!

6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim süreci 15-19 Kasım birinci ara tatil sebebiyle eğitime kısa bir mola vermişti. 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile birlikte 1,2 milyon öğretmen 1 haftalık molanın tadını çıkarmaya devam ediyor. Okullarda ders zili 21 Kasım Pazartesi günü çalmaya devam edecek. Öğrenciler bir sonraki tatillerini ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasında yapacak.

"9 Günlük Bir Ara Tatille Mola Vereceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ara tatil sebebiyle öğrenciler için videolu mesaj yayınladı. Çocuklara seslenen Özer, ülkenin yarınları için her türlü tedbiri alarak okulları açık tutma kararlılığı ile başlatılan yüz yüze eğitim sürecinde 15-19 Kasım'ı kapsayan dokuz günlük bir ara tatil ile mola verileceğini söyledi.  Ara tatil için sağlık temennisinde bulunan Bakan 1.5 yıl aranın ardından sınıflarda buluştuklarını söyledi.

Geride bırakılan 2 aylık yüz yüze eğitim sürecini herkesin üstün gayret ve dikkatiyle sürdürüldüğünü vurgulayan Bakan " Bu başarıda şüphesiz Covid-19 salgınına karşı sizlerin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin aldığı olağanüstü tedbirlerin, aşılanma konusunda gösterilen fevkalade hassasiyetin büyük katkısı var. Her türlü desteğiyle yüz yüze eğitim kararımızı sürdürmemize katkı sunan herkese ve bu süreçte eğitimin kahramanları olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özer Öğrencilere Uyarıda Bulundu!

Yüz yüze eğitimin sürmesi için tatilde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının doğrudan etkili olduğunu belirten Bakan, ara tatilin sonunda yeni bilgiler ve tecrübeler edinerek öğrencilerle buluşulacağını söyledi. Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Gününü unutmayan Bakan Özer " öğretmenlerimize minnettarlığımızın küçük bir nişanesi olarak ‘Öğretmenim İçin Bir Fidan’ kampanyası başlattık" diyerek tatil sonrasındaki hafta 24 Kasımı çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade etti.

"Aileler Ders Çalışma Baskısı Yapmamalı"

Uzman Klinik Psikolog Ayşe Şahin, ara tatille ilgili yaptığı açıklamada tatilin amacının ilk dönem yoğun bir şekilde devam ederken öğrencilerin kısa bir mola vererek dinlenmesi olduğunu vurguladı. Öğrencilerin bu dönemlerde fiziksel ve ruhsal açıdan dinlenmiş olması gerektiğini belirten Şahin, öğrencilerin programlarında dinlenme, eğlenme ve çalışma olması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin gün içerisinde yarım saat veya bir saat ders çalışmasında sakınca olmadığını kaydeden Ayşe Şahin "Ebeveynler bu konuda yol gösterici olmalı ancak baskıdan kaçınmalıdır. Ders çalışma saati ve süresini belirlerken çocukla ortak karar verilmelidir" dedi.

Birbirinden Farklı Oyunlarla Ara Tatil Verimli Bir Şekilde Geçirilebilir!

Ara tatil öncesinde Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Özgür Akoğlan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin tatil dönemlerini ders çalışıp, kitap okuyarak veya film ve dizi izleyerek vakit geçirebileceğini belirten Akoğlan, öğrencilerin evde yapabileceği etkinliklere dikkat çekti. Özellikle İlkokul çağındaki çocukların gelişimi için farklı oyunları öğrenmenin bu tatilde çok faydalı olacağını vurgulayan Akoğlan, öğrencilerin ara tatilde bu dönem işlenen konuların tekrar edebileceğini söyledi. 

"Öğrenciler Odaklanmayı Kolaylaştıran Uğraşlar Edinmeli"

Ara tatilde öğrencilerin dinlenerek kendilerini rahatlatmalarını ve odaklanmalarını kolaylaştıran uğraşlar edinmesi gerektiğinin altını çizen Özgür Akoğlan, öğrencilerin bu sayede okula döndüklerinde ders çalışmakta zorlanmasının söz konusu olmayacağını söyledi. Öğrencilerin tüm günlerini ders çalışarak geçirmelerinin doğru olmadığını vurgulayan Akoğlan " Öğrenciler dinlenecekleri ve kendilerini rahat hissedecekleri aktiviteleri de bu dönemde yapmalıdırlar. Yeni kitaplar, diziler, filmler keşfetmek ya da farklı konularda araştırmalar yapmak da onlara büyük katkı sağlayacaktır. Ancak ders çalışmasalar bile günlerini boş şekilde geçirmesinler.” dedi.

"Öğrenciler Hareket Etmeli"

Ara tatil dönemlerinde öğrencilerin hareket etmesi gerektiğini belirten Akoğlan, " “Bu şekilde hareket etmek de aslında arkadaşlar ile sık sık görüşmemek, görüşülüyorsa da sosyal mesafe ve maske kurallarına uymak ile sağlanabilir. Öğrenciler bu dönemde sağlıklı ve iyi bir tatil geçirmek istiyorsa pandemi döneminin koşullarını göz önünde bulundurmalıdır ve bu şekilde tatilini verimli olacak yolda geçirmelidir." dedi.

YORUMLAR 247
  • ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    ne olurrrr okullar kapanmasin 2, giden cocugum hecelemeyi gecemedi daha orta okul ve liselere verilen okul çıkışı kurs 2,lerede verilsin lütfennnnn orta ve liseler yarinlarimız ilk okullar bugunlerimiz hepsi bizim cocuklarimiz bide yulutup kanallarin da cok olumsuz ornekler var cocuklarin ebasi oldular ne olur bunlarada cözüm bulun
    Cevapla
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    LÜTFEN OKULLARI KAPATMAYIN NE OLUR EVDE BİR TELEFON VAR BNE VE KARDEŞİM CANLI DERS YAPAMAYIZ LÜTFEN OKULLAR ACIK kalsın
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatil olsa benim ve arkadaşlarım için çok iyi olurdu çünkü biz yurta kalıyoruz eve her gidigimizde 50 yol parasıdır o kadar paramız yok
    Cevapla
  • Rrrr 2 yıl önce Şikayet Et
    Vaka artiyor ama nerde kış ayına girecez daha çok olacak
    Cevapla
  • Öğrenci 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapatmayın okullarımızıııı
    Cevapla
  • öğrenci 31 69 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır kapatsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri