Sri Lanka Büyükelçisi Hassen: İlişkilerimizi 2. Abdülhamid dönemi seviyesine çıkartalım

Sri Lanka Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen "Sri Lanka’da 1864'da 2. Abdülhamid zamanında ilk büyükelçilik kuruldu. Osmanlı Devleti orada medreselerin kurulmasını sağladı. Biz de ilişkilerimizi tekrar o seviyeye ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Sri Lanka Büyükelçisi Hassen: İlişkilerimizi 2. Abdülhamid dönemi seviyesine çıkartalım
Sri Lanka Büyükelçisi Hassen: İlişkilerimizi 2. Abdülhamid dönemi seviyesine çıkartalım
GİRİŞ 05.11.2021 16:15 GÜNCELLEME 05.11.2021 16:15
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen’i makamında kabul etti. Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Hassen, Türkiye ile Sri Lanka arasında her konuda ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek " Aramızdaki ticareti geliştirmek için de uğraşıyoruz. Sri Lanka’da 1864 yılında sultan 2. Abdulhamid zamanında ilk büyükelçilik kuruldu. Osmanlı Devleti orada medreselerin kurulmasını sağladı. Biz de ilişkilerimizi tekrar o seviyeye ulaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalya’yı ziyaret eden Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen, Vali Ersin Yazıcı ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkileri geliştirme konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Sri Lanka nerede?

“ANTALYA DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE OLMAYAN GÜZELLİKLERE SAHİP”

Vali Ersin Yazıcı, Büyükelçi Hassen’i Turizmin başkenti Antalya’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Antalya, Türkiye’nin en çok turist alan şehirlerinden biri. Antalya ülkemizin yaklaşık turizm gelirlerinin üçte birini sağlamaktadır. Antalya’mız güneşiyle, kumuyla, deniziyle özel bir yer. Dünyanın birçok yerinde olmayan güzelliklere sahip bir şehir. Bu durum da turizme olumlu yansıyor. Bizim sadece Antalya olarak 680 bin yatağımız var. Küçük pansiyondan, 5 yıldızlı otele kadar. Alanya’dan Kaş’a kadar 422 tane 5 yıldızlı otele sahibiz” dedi.

Sri Lanka Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen

“PAYLAŞACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR”

Antalya’nın, Sri Lanka ile pek çok benzerliği olduğunu belirten Büyükelçi Hassen, “Antalya’yı çok seviyorum benim için çok önemli Sri Lanka ile pek çok benzerliği var. Ayrıca Antalya’ya Sri Lanka Turbası ihraç ediyoruz. Antalya’da çok alıcısı oluyor ama maalesef ki Sri Lanka ve Türkiye vatandaşlarının birbirleri hakkında çok bilgileri yok. Sri Lanka Türkiye arası direkt uçuşları başlatmak için çalışmalarda bulundum ama pandemiden dolayı gerçekleştiremedik. Paylaşabileceğimiz şeyler var. Aramızdaki ticareti geliştirmek için de uğraşıyoruz. Sri Lanka’da 1864 yılında sultan Abdülhamit zamanında ilk büyükelçilik kuruldu. Osmanlı Devleti orada medreselerin kurulmasını sağladı. Biz de ilişkilerimizi tekrar o seviyeye ulaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK TURIZM FİRMASI MEVCUT”

Ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade ederek şehre gelen tüm turistlere karşı kültürünün bir parçası olan Türk misafirperverliğini gösterdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı, “Antalya’mızda dünya çapında birçok turizm firması mevcut. İnşallah yakın dönemde turizm ve ticaret alanında ilişkilerimizi geliştirmek için adımlar atarız. Güzel şehrimizde dünyanın her yerinden misafir ağırlıyoruz. Sri Lankalı misafirlerimizi de dünya şehri Antalya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Oyun kuran 2 yıl önce Şikayet Et
    1876 dan bir kac sene once tahta gecti Abdulhamit han
    Cevapla
  • yusuf Eser 2 yıl önce Şikayet Et
    tam 1876 tarıhı
    Cevapla
  • Q8000 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah ki ne eyvah. Böyle işleri çok gizli yapmak gerekir. Mursinin başına neyi getirdiler sisi köpeğini, Libyada, Sudanda, Suudi Arabistanda, vd. Ne oldu. Nekadar Sünni var ise darbe ile siyontler devirdiler. Ne karşılığı; yapa paradır, ya makamdır, yada kadındır. Umarım Sri Lanka ayni duruma düşmez. Bu hainlik en yakınından gelir. Amam dikkat edin
    Cevapla
  • adem çetinkaya 2 yıl önce Şikayet Et
    1864 Şehid sultan Abdulaziz dönemi... Hatta tahta çıktığı yıl bile olabilir yanılmış olabirim 12 yıl saltanatı Sürüyor... Yani Sultan II. Abdulhamidhan 1876 yılında tahta geçmiştir...
    Cevapla
  • 7777 2 yıl önce Şikayet Et
    1864 İkinci Abdülhamid nereden çıktı. Bence gazetenin hatası
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah inşaallah Allah izin verirse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi