Yaya geçidinde ilginç denetim

Konya da ekipler ilk önce denetime katılmadan sürücülerin ne kadarının yayalara yol verdiğini takip etti. Sonrasında ise kendileri denetime katılarak sürücülerde yol verme oranının ne kadar arttığını gözlemledi.

Yaya geçidinde ilginç denetim
Yaya geçidinde ilginç denetim
GİRİŞ 09.11.2021 10:55 GÜNCELLEME 09.11.2021 10:56

Huzur ve Güven Şehri Konya ilkesini benimseyen Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile hem yaya ve sürücüleri bilgilendirmek hem de farkındalık oluşturmak için ilginç bir denetime imza attı.

İLK BAŞTA DRON SONRASINDA TRAFİK EKİPLERİ ORTAYA ÇIKTI 

Yaya geçitlerinde sürücülerin her hangi bir denetleme olmadan yayalara yol verme oranını takip etmek için ilk başta Trafik ekipleri, sürücülere görünmeden dron ile takip etti. Sonrasında ise ekipler yaya geçitlerine çıkarak sürücülerin görebileceği şekilde yollarda durdular. 

SÜRÜCÜLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TRAFİK EKİPLERİNİ GÖRDÜKTEN SONRA YOL VERDİ

Polis ekiplerinin gelmeden önceki yaya geçitlerinde yol verme oranı polis ekipleri geldikten sonra büyük oranda arttı. Sonrasında okul çıkışı yoğunluğunda ekipler trafiği durdurarak öğrencilerin ve yayaların geçmesine yardımcı oldu.

Yapılan uygulamanın amacının hem sürücü ve yolcuları bilgilendirerek bilinçlendirmek hem de farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren yetkililer, uygulamayı gören vatandaşlardan da tam not aldı.Yapılan uygulamaların özellikle okul giriş çıkış saatlerinde artarak devam edeceği ve yayaların güvenle ulaşımlarını sağlayabilmeleri adına çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!