Son dakika: 9 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 9 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 9 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 09.11.2021 22:05 GÜNCELLEME 09.11.2021 22:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 359 bin 560 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 662 kişinin testi pozitif çıktı, 196 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Aktif vaka sayımız yaklaşık 450.126. Testi pozitif çıkmış kişilerin, şikayetleri ne düzeyde olursa olsun, hastalığın yayılmasına izin vermemek için izolasyon koşullarına kesinlikle uymaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Salgınla mücadelede başarı ortak sorumluluğa bağlı.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 9 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 662 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 196 oldu. Bir günde toplam 359 bin 560 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 28 bin 859 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,73 olurken, 1., 2. ve 3. doz yapılan toplam aşı sayısı 117 milyon 723 bin 821’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,6 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 54,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 19
  • engin 2 yıl önce Şikayet Et
    milleti zorunlu tutamassın. bıraksaydınız sürü bağıkşıklığına en çok bir yılda bu virüs normal grip e dönerdi. aşı yapıldıkça; virüs mutasyonla daha güçlü hale geldi ve artış oldu. Müslüman kişi, insanın ürettiklerini kullanmadan aklını kullanması gerekiyor.
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıp fakültesi okumaya gerek yok ,yorumcular işi çözmüş. Siz duydunuz mu acaba "yarım alim dinden eder ,yarım doktor candan edermiş"
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkovak için gönüllü olmak istedim, 184 ve sağlık bakanlığını aradım ve en sonunda bir uygulama ile oldum fakat uzak yerlerde olduğu için vazgeçtim. Bu işi kolaylaştımak gerekir, gönüllülerin yaşadığı yerlerde aşı yapılmalı. O yüzden katılım az. Geçikme sebebi bu.
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Laftan anlamayan insanlara, şöyle yap-böyle yap demenin bir anlamı olmadığı çok açık. Bir an önce aşı zorunlu olmalı. Öyle ya, laftan anlamayan, zora gelince anlamak zorunda.
    Cevapla
  • Galip 2 yıl önce Şikayet Et
    Halen dini kullanarak abdest alip namaz kılanlar virüs bulasmiyor imasinda yorum yapan akilsizlara sesleniyorum , bu hastalık din dil ırk zengin fakir ayrımı yapmiyor
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani %70 i geçince salgın bitiyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...