Uzungöl'de korkutan gelişme! Her geçen gün artıyor

Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'de, nesli tükenme tehdidi altındaki kırmızı benekli alabalıklar dahil balık ölümleri başladı. Göl yüzeyinde görülen ölü balıklarla ilgili inceleme başlatıldı.

Uzungöl'de korkutan gelişme! Her geçen gün artıyor
Uzungöl'de korkutan gelişme! Her geçen gün artıyor
GİRİŞ 11.11.2021 11:52 GÜNCELLEME 11.11.2021 11:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trabzon'un Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden bin 250 metre yükseklikte yer alan doğa harikası turizm merkezi Uzungöl'de, son günlerde balık ölümleri görülmeye başlandı.

Göl ve gölü besleyen derede, nesli tükenme tehdidi altındaki kırmızı benekli alabalıklar dahil balık ölümleri tespit edildi. Göl yüzeyinde görülen ölü balıklarla ilgili inceleme başlatıldı.

"BÜTÜN CANLILARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR"

Gölde yaşayan bütün canlıların tehlikede olduğunu belirten Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, "Gölümüzde oluşan balık ölümleri bizi endişelendiriyor. Balık ölümlerinin neden olduğunu bilmiyoruz ama bu durum göl içerisindeki bütün canlıların hayatını tehlikeye atıyor. Konunun araştırılmasını ve ona göre önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

"HER GEÇEN GÜN ARTIYOR, ENDİŞELİYİZ"

Göldeki balık ölümlerinin kendilerini endişelendirdiğini anlatan turizmci Murat Akyüz ise "Son günlerde balık ölümleri oluyor. Göl kenarında gezen arkadaşlarımız balık ölümlerinin yaşandığını ve ölümlerin her geçen gün daha da arttığını belirtti. Ben de gelip baktım ve konunun uzmanlarından bilgi almak için sordum. Çok endişeliyiz. Ciddi manada balık ölümleri var. Sadece balıklar değil göl içerisindeki bütün canlılar tehlikede. Biz yetkililer aracılığı ile konunun araştırılmasını istiyoruz. Sorun ne ise önlem alınmalı" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ordaki imarın tümü kaldırılıp su havzasının çok uzağına çekilip çevre yeşillendirilerek milli park şeklinde koruma altına alınmalı küçük bir azınlığın orasını işgal edip çökertmesine mani olunmalı
    Cevapla
  • Ahmet Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gölden yukarıdaki tesislerin lokarlarında sızıntı mevcut .TİSKİ elinden geleni yapıyor ancak yeterli olmuyor.Birde bilmiyormuş gibi konuşuyorlar ya breh breh
    Cevapla
  • derin devlet 2 yıl önce Şikayet Et
    oradaki şehirleşmeye odaklanalım. imar alanını dar tutalım.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde soruyorlar neden balıklar ölüyor diye. Şöyle geri çekilip uzaktan uzungöle bakarsanız anlarsınız neden öldüklerini. İnsanoğlu böyleyiz, doğada ne güzellik varsa yokedip sonra neden diye sorma huyumuz var. Merak etmeyin orasının bir özelliği kalmayınca, etraftaki bütün yapılar boşalınca doğa tekrar kendini onarır.(100-150 yıl sonra)
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Etrafına yapılanma izni verdiğiniz her göl ölmeye mecbur bırakılıyor İnsan olğu yer yüzünün en vahşi yaratığıdır pisliğini göllere nehirlere atar akıtır ne Allah korkusu ne kanun korkusu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?