Son dakika: 12 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca'dan dikkat çeken açıklama!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 12 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca'dan dikkat çeken açıklama!
Son dakika: 12 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca'dan dikkat çeken açıklama!
GİRİŞ 12.11.2021 20:07 GÜNCELLEME 12.11.2021 20:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 354 bin 287 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 637 kişinin testi pozitif çıktı, 217 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Son 1 aydaki vakaların %15’ini 60 yaş ve üzeri oluşturuyor. Buna karşın, vefatların %84,8’i 60 yaş üzerindedir. Okul çağındaki 8-16 yaş grubundaki çocuklarımızın toplam vakalar içindeki oranı ise yaklaşık %10 seviyesinde düşüş göstermiştir. Bu, salgının seyri açısından önemlidir.' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 217 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 23 bin 637 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 12 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre 23 bin 637 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 217 oldu. Bir günde toplam 354 bin 287 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 25 bin 164 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,84 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,89 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 118 milyon 219 bin 170’e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 17
  • Yurttaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Mantıken ihtiyarın hücreleride ihtiyar oluyor o halde ihtiyar az sağlıklı yiyecek kısaca ihtiyar için virüste hapta maskede aşıda risklidir. İhtiyarın iki önceliği olacak birisi sağlığı diğeri dini artık dünya ihtiyarı terk ederken ihtiyarda dünya dünyayla alakalı şeyleri azaltacak.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    60 yaş üstünde Hala Aşılanmayanlar veya Aşısı yarım olanlar çok fazla... Gençlerdede aksine Aşı olanlar çok fazla.. Ve Hastanelerde ölenlerin %95,i..Aşı olmayan ve Aşısı yarım olanlar... İsterseniz gidin herhangi bir Hastaneye Yoğun Bakımlara, Morglara bu gerçeği göreceksiniz!.
    Cevapla
  • xcvn 2 yıl önce Şikayet Et
    biz niye gidiyoruz kardesim bakan oranlari aciklasin
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Korona Virüsde Önemli olan Vaka değil Ölüm Sayısıdır...Çünkü bu Virüs artık bundan sonra aynı Grip gibi bizimle...Ölümlerin önlenmesi lazım oda Ancak Aşı ile Mümkün.
    Cevapla
  • ahmet rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıvı severler artıkca vaka ve ölümler artacak
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılamada ilk sırada ordu var ama Hayat Eve Sığar uygulamasından Ordunun durumuna bir bakmanızı tavsiye ederim resmen yeşil alan yok heryer kırmızı
    Cevapla
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    ölüm sayısına da bakın
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ordudada aksine Yoğun bakımlar Aşısızlar ve Aşısı yarım olanlarla dolu.. Ama tam Aşı olanlardan hiç ölen yok..Aşılılarda Sadece Vakalar fazla Ondan kırmızı heryer.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haritada illerde aşılanma oranları ile vaka ve ölüm sayıları birlikte verilmelidir. O zaman aşı işe yarıyor mu yaramıyor mu belli olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...