Son dakika: 13 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

GİRİŞ 13.11.2021 19:51 GÜNCELLEME 13.11.2021 19:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 347 bin 426 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 583 kişinin testi pozitif çıktı, 215 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''İkinci doz aşı oranı %65’ten düşük dokuz ilimiz kaldı: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı. Sadece karar verilmesi aşı hizmeti almak için yeterlidir. Ekiplerimizle her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Yeter ki aşılanma oranımızı yükseltelim.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı 13 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre 22 bin 583 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 215 oldu. Bir günde toplam 347 bin 426 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 25 bin 254 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,90 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,92 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 118 milyon 302 bin 677 ’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya Muğla, Osmaniye, Kırklareli Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,0 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 13
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakin ben almancayi çocuklarım için öğrendim bu güne kadar onlar için fasizim nazizime iblisi düşünceye karşı durdum cocuklarim bir gün beni görmek isterse önce Türkçe sonra Türklüğü bilmelidir tanimalidir ama ben haksiz kapitalist yasalari bilmem bu nedenle cocuklarimin hakkini kendi hakkim gibi savunanadim bu nedenle bir insana en dogru kadin kendi topraginda doğan kadındır kadin bakin siz baska bir ülkede herdaim yapanci kalacaksiniz ben almanyada kendimi onuncu sinif insan hissediyorum öylede yasiyorum kisa bir süre daha mecburide yasacagim
    Cevapla
  • hmmm 2 yıl önce Şikayet Et
    MEB'e bağlı kademelerdeki okullar tatile girdiği ve hafta sonu olduğu için düşük görünüyor vakalar. Hafta içi patlarsa ve görüyorsunuz okullar tatil olduğunda daha çok vaka oluyor derlerse şaşırmayın:)
    Cevapla
  • Ozan 2 yıl önce Şikayet Et
    İlçe de test yaptıran yok, 7500 nüfuslu ilçenin yarısı neredeyse grip gerçi hastaneye giden var ama teste yönlendirmeyince doktor sonuç ortada!
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Vaka değil önemli olan Ölüm Sayısıdır.. Çünkü bu Virüs Öyle gözüküyorki Grip gibi Ömür buyu Bizimle.. Ölüm sayısı düşerse Virüs kontrol altına alınır.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen sus çok bilmiş provakatör küreselci
    Cevapla
  • selamunaleykum 2 yıl önce Şikayet Et
    peki kardeş ömür boyu sürecekse bu korona ömür boyu aşı mi olacağız
    Cevapla
  • Bedri 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında vaka çok çok fazla ama mecbur kalmadıkça test yaptıran yok. Bu yüzden düşük görünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor