Son dakika: 14 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Büyük düşüş

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Kasım koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 14 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Büyük düşüş
Son dakika: 14 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı! Büyük düşüş
GİRİŞ 14.11.2021 20:09 GÜNCELLEME 14.11.2021 20:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 346 bin 642 Kovid-19 testi yapıldı, 21 bin 624 kişinin testi pozitif çıktı, 189 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı: Bu 9 ildeki aşılanma oranını yükseltmek için aşı olan herkesten İKNA DESTEĞİ istiyoruz. Aşıyı teşvik amacıyla tanıdıklarınızla irtibata geçin. Aşılanmanın artmasına, kararsızlığın aşılmasına yardımcı olun.'' ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 14 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre, 21 bin 624 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 189 oldu. Bir günde toplam 346 bin 642 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 20 bin 550 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,95 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,94 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 118 milyon 367 bin 35 ’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya, Muğla, Osmaniye, Kırklareli Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı: Bu 9 ildeki aşılanma oranını yükseltmek için aşı olan herkesten ikna desteği istiyoruz. Aşıyı teşvik amacıyla tanıdıklarınızla irtibata geçin. Aşılanmanın artmasına, kararsızlığın aşılmasına yardımcı olun” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 21
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    3 aşi baslamali .patlama olur 2 ay sonra antikör bitebilir
    Cevapla
  • eran 2 yıl önce Şikayet Et
    biraz önce 7 yasindaki kizima test yaptirdim çünkü öğretmen pozitif çıktı. inşaallah birsey olmaz ama bu durumda olmamiz cok aci. Rabbim herkese şifa versin
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece 14 gun yam kapanma olsa biter.
    Cevapla
  • Tuhaf 2 yıl önce Şikayet Et
    14 tam kapanma olsa ilk sen yasağı delersin. Boş boş konuşma. Sizin derdiniz başka gemi batsın ganimet toplayalım ne bu gemi batar ne de rabbim size fırsat verir.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Anadolu kısır kalacağız diye olmuyor muhtemelen
    Cevapla
  • saglıkcı 2 yıl önce Şikayet Et
    bu hastalık hıcbır zaman bıtmeyecek ası olmayan enınde sonunda ölumle tanısacak bu vırus bılınen hıcbır vıruse benzemıyor
    Cevapla
  • grçklr 2 yıl önce Şikayet Et
    ölüm meleği; beni, seni, aşı olanı, olmayanı ve sonunda hepimizi bulup gereğini yapacaktır strese gerek yok sağlıkçı kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı