Flaş detay ortaya çıktı: Başkan Erdoğan'ın konutunu gözetlerken yakalanmışlardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan İsrailliler fotoğraf karelerini anlık mesajlaşma programında ‘Aile’ diye adlandırdıkları bir gruba aktardıkları öğrenildi.

GİRİŞ 15.11.2021 03:27 GÜNCELLEME 15.11.2021 03:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Çamlıca Kulesi'ne çıkarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın evini fotoğrafladıkları için gözaltına alınan ve cuma günü çıkarıldıkları mahkemece “siyasal ve askeri casusluk” suçundan tutuklanan İsrailli Mody ve Natali O. çiftinin, çektikleri fotoğraf karelerini anlık mesajlaşma programında ‘Aile’ diye adlandırdıkları bir gruba aktardıkları öğrenildi.

İsrailli Natali ve Mody O. çifti, geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul Üsküdar'da faaliyet gösteren Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesinin restoran katından Başkan Erdoğan'ın konutunun fotoğraf ve videolarını çekip, kuleyle Erdoğan'ın konutu arasındaki mesafe bilgilerini başka kişilere ilettikleri iddiasıyla İstanbul Terörle Mücadele Şubesince gözaltına alınmış, failler ile birlikte İ.A. isimli bir Türk vatandaşı çıkarıldıkları mahkemece "siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanmışlardı.

FOTOĞRAFLARI AİLE GRUBUNA AKTARMIŞLAR

İsrailli Natali O. ve Mody O.'nun, kulenin restoran bölümünden çektikleri fotoğrafları anlık mesajlaşma programı üzerinden 'Aile' diye adlandırdıkları bir gruba aktardıkları ortaya çıktı. Erdoğan'ın konutunun bulunduğu fotoğrafların söz konusu ülkedeki kişilere ne amaçla gönderildiği titizlikle incelenirken, kayıtların gizli servislere şifreli olarak aktarılıp aktarılmadığı da mercek altına alındı.

Erdoğan'ın konutu ile Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi arasındaki mesafenin yanı sıra, deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısı olan kule hakkındaki teknik bilgilerin de söz konusu mesajlaşma grubuna aktarıldığı öğrenildi.

İSRAİL'DE DE GENİŞ YANKI BULDU

Güvenlik birimlerine sorguda verdikleri ifadede mesleki bilgilerini 'şoför' olarak bildiren Mody ve Natali O. çiftinin tutuklanması, İsrail'de de geniş yankı buldu. Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunun fotoğrafını çektikleri tespit edilen çiftin serbest bırakılması için devreye giren İsrail hükümeti, tutuklanan iki vatandaşının casus olduğuna yönelik iddiaları reddetti.

Tutuklanan İsrailli şüphelilerin, daha başka bir gizli bilgi ya da belgeye erişip erişmedikleri, yürütülen soruşturmanın sonunda ortaya çıkacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatile gelmişsin tamam, hangi turist o ülkenin başkanın evini merak edip fotosunu çeker, daha önemlisi kule ile ev arası mesafe, deniz seviyesinden yüksek oluşu ile kim ilgilenir, ben söyleyeyim casuslar, nedenine gelince geçenlerde İsrail uyduları bir isranlı nükleer uzmanını uydulardan yer tesbiti yaparak vurdu.
    Cevapla
  • icimizdekileri 2 yıl önce Şikayet Et
    ne masum bir cifte benziyormus ....bunlari salin ,,,benim icin önemli olan Türk vatandasi olan bir itin hainlik yapmasin .....kendi icimizdekilerini önce bir temizliyelim
    Cevapla
  • Tolga yiğit 2 yıl önce Şikayet Et
    israil vatandaşları vatanı için mücadele veriyor bizdede chp zihniyeti vatanını satma mücadelesi veriyor ortak yanları ise her ikiside israile çalışıyor olması; size küçük bir örnek MİT TIRLARI kumpası ENİS BERBEROĞLU nu chp yargıdaki ajanlarını devreye sokup bütün imkanlarını kullanarak beraat ettirmedimi CHP bu milletin partisi asla olamaz
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ismi Ahmet,Mehmet Hasan,Kemal koyulmuş müslüman görünümlü gizli yahudileri oryaya çıkarıp güvenmeyi terkettigimiz gün Turkiye'nin kurtulduğu gündür. Baksana şunlara, yahudi kanı taşıyan dan baska kim bunlara sahip çıkar. Birileri dönme, dönmemiş ERMENİ, bir diğeri, sürgün ERMENİ, bir diğeri, hic değişmemiş ermeni. Allah kurtarsın.
    Cevapla
  • Deli 2 yıl önce Şikayet Et
    her yahudi israil icin mecburi hizmete zorunludur...yasadiklari her toplumda zaman icinde sorun oldular.......AMMA KENDILERINE BU SORUYU SORMAZLAR: NICIN::: ADAMLAR ICIN YARATILMIS KOLELER OLDUGUMUZA INANDIKLARI SURECE HER DONEM BUNLAR TERBIYE EDEN BIRILERI CIKACAK:::::
    Cevapla
  • Cengaver 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yahudi bir ajandir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak